Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor htsor yazarı bülent yavuz beşiktaş - bursaspor maçında fernandao'nun franco'ya attığı tekmeyi ve hakemin kararını değerlendirdi - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM / Bülent YAVUZ

        Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasında Fernandao'nun Pedro Franco'ya yaptığı hareket taraftarlardan büyük tepki aldı. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, pozisyon sonrası Bursasporlu Fernandao'ya sarı kart gösterdi. HTSPOR yazarı Bülent Yavuz, o pozisyonu yorumladı...

        Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, mükemmel bir maç yönetirken öyle bir hata yaptı ki, affedilmesi bile mümkün değil. Fernandao'nun Franco'ya tekmesi, her yerden görülebilecek şekilde açık ve netti. Hakem de üstelik pozisyona çok yakın ve görüş alanı da çok açıktı. Kırmızı kartı çakaramamak hakemlik adına büyük ayıptı. Abitoğlu, Zokora’nın 3 yıl önce Emre’ye attığı açık tekmeyi de sarı kartla geçiştirmişti. Belli ki bir kırmızı takıntısı var! Şimdi MHK Başkanı Yusuf Namoğlu buna ne yapsın? En deneyimli en tecrübeli hakemimiz böyle abuk subuk bir karar veriyor ve Türk hakemliğini sorgulatıyor. Yazık gerçekten çok yazık.

        ZOKORA’YI DA ATMAMIŞTI

        Kamil Abitoğlu’nun Fernandao’yu atmadığı pozisyon akıllara 6 Mayıs 2012’yi getirdi. Avni Aker’de oynanan maçta Zokora’nın Emre Belözoğlu’nun kasığına attığı tekmeye de Abitoğlu sarı kart çıkarmış ve “Pozisyona çok yakındım. Defalarca pozisyonu izledim. Top gittikten sonra Zokora duramıyor ve ayağı ileri gidiyor. Bence sarı kart yeterlidir” dediği belirtilmişti.

        PENALTI POZİSYONU

        Maçın kırılma anı penaltı pozisyonuydu.. Kerim Frei'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Şener Özbayraklı, öndeki rakibinin sol omzuna gelecek şekilde, sağ pazusuyla net bir şekilde iteliyor. Kabul edelim ki fazla şiddetli değil. Ancak topu önüne almış kaleye 3-4 metre pozisyonda arkadan dokunsanız dahi o oyuncuyu bozarsınız. Hakemin penaltı ve kırmızı kart kararına katılıyorum. Ama Fernandao'ya çıkmayan kırmızı kartın nedeniyle de hakemi bir kere daha eleştiriyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ