Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Başakşehir: 1 - Kasımpaşa: 1 | MAÇ SONUCU - Kasımpaşa Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR - KASIMPAŞA MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Kasımpaşa, Fatih Terim Stadı'nda Medipol Başakşehir'e konuk oldu. İki takımın da oldukça kontrollü bir futbol sergilediği mücadele uzun süre golsüz eşitlikle devam etti.

        İlk yarının son dakikasında Tunay Torun'un frikikten defansın arkasına attığı topa Eren Derdiyok harika bir şekilde gelişine vurdu ve Kasımpaşa'yı soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

        İkinci yarı da ilk 45 dakika gibi orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 1-0'lık üstünlüğü korumak isteyen Kasımpaşa kalesine yüklenen Başakşehir, 80. dakikada Visca'nın golüyle 1-1'i buldu.

        İlerleyen dakikalarda Kasımpaşa galibiyet golü için bastırsa da bu amacına ulaşamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Başakşehir puanını 33, Kasımpaşa ise 31 yaptı.

        Bu arada Kasımpaşa'ya bir puanı getiren golü kaydeden Eren Derdiyok, 66. dakikada sakatlanarak yerini Del Valle'ye bıraktı.

        MEDIPOL BAŞAKŞEHİR: 1 - KASIMPAŞA: 1

        STAT: Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Mehmet Cem Satman, Ceyhun Sesigüzel

        MEDIPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 67 Cenk Ahmet Alkılıç), Yalçın Ayhan, Bekir İrtegün (Dk. 68 Cikalleshi), Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Doka, Mossoro (Dk. 87 Badji), Mehmet Batdal

        KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Omeruo, Titi, Veigneau, Castro (Dk. 87 Bozhikov), Abdullah Durak, Tunay Torun, Hakan Arslan, Adem Büyük (Dk. 90+3 Pavelka), Eren Derdiyok (Dk. 66 Del Valle)

        GOLLER: Dk. 45 Eren Derdiyok (Kasımpaşa), Dk. 80 Visca (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 39 Castro, Dk. 51 Tunay Torun, Dk. 88 Abdullah Durak (Kasımpaşa), Dk. 46 Uğur Uçar, Dk. 67 Mahmut Tekdemir, Dk. 86 Mossoro (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        35. dakikada Popov'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde Eren'in bıraktığı topla buluşan Castro'nun yerden şutunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kontrol etti.

        38. dakikada Doka'nın ceza alanı dışından yerden şutunda, top yanda farklı bir şekilde auta gitti.

        45. dakikada Doka'nın soldan ortasında, Kasımpaşa savunmasında Titi'nin uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Mehmet Batdal'ın etkisiz vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan'da kaldı.

        45. dakikada Kasımpaşa, kazandığı serbest vuruşun ardından üstünlük golünü buldu. Tunay, sol çaprazdan serbest vuruşta ceza alanı içindeki Eren'e güzel bir pas attı. Sağ çaprazda topla buluşan Eren'in bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Visca'nın pasında topla buluşan Doka'nın bekletmeden şutunda, kaleci Ramazan topa sahip oldu.

        53. dakikada aynı futbolcu şansını bir kez daha denedi. Doka'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Ramazan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

        80. dakikada Mehmet Batdal'ın hazırladığı pozisyonda Medipol Başakşehir, beraberlik golünü buldu. Bu oyuncunun pasında ceza alanı içinde topla buluşan Cikalleshi, daha müsait durumdaki Visca'yı gördü. Visca, kaleyi cepheden gören pozisyonda yaptığı vuruşta, savunmanın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi.

        90+2. dakikada Doka'nın soldan kullandığı korner atışında, kaleci Ramazan'ın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı içinde Visca yakaladı. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda, Ramazan'ın çeldiği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

        90+3. dakikada Cenk Ahmet'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Mehmet'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        İstanbul Derbisi’ne ilgi azdı... Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda sadece 1000 taraftar maçı takip etti... İki ekip taraftarları da maç boyunca takımlarını destekledi. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye bağıran tribünler teröre tepki gösterdi.

        POPOV ALKIŞ ALDI

        Kasımpaşa’nın devre arasında Litex Lovech’ten transfer ettiği Strahil Popov, Lacivert-Beyazlı forma ile çıktığı ilk maçta performansıyla alkış aldı. 26 yaşındaki Bulgar sağ bek; sürati, topla çıkışları ve kritik kademeleri ile göze battı.

        İMPARATOR, ‘TERİM STADI’NDA!

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Başakşehir-Kasımpaşa maçında kendi adını taşıyan statta yer aldı. Mücadeleyi ev sahibi kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte izleyen tecrübeli teknik adam, Süper Lig’in iki güçlü takımının zorlu randevusunu dikkatli gözlerle takip etti.

        PEREIRA TAKİPTE

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, mücadeleyi statta izledi. Portekizli çalıştırıcı, iki hafta sonra Kadıköy’de konuk edecekleri Lacivert-Beyazlı ekibi yakından inceleme fırsatı buldu. Pereira, devre arasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile uzun süre sohbet etti.

        VAN BASTEN EREN!

        Harika bir form grafiği yakalayan Kasımpaşa’nın yıldız ismi Eren Derdiyok, dün gece uzun süre unutulmayacak bir gole imza attı... İsviçre Milli Takımı’nın Türk asıllı forveti, 45’te Tunay’ın bekletmeden kullandığı serbest vuruşta sağ çaprazdan gelişine yaptığı şutla topu köşeye yolladı. Bu süper şut; akıllara ünlü Hollandalı yıldız Van Basten’in 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde Sovyetler Birliği’ne attığı golü getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ