Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Beşiktaş'a kaybediş hikayesi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | ALİCAN ÖZCAN

        Son şampiyonluğuna 2013-14 sezonunda Ersun Yanal'la Nisan ayında kavuşan Fenerbahçe, geçen sezon Galatasaray'a kaptırdığı ünvanını bu sezon geri almak ve 20. şampiyonluğuna kavuşarak sarı kırmızılıların ardından 4. yıldızı armasına eklemek için kolları sıvamıştı.

        2

        Takımın başına Porto'da parlayan ve en son Yunanistan'da Olympiakos'u çalıştıran Portekizli teknik adam Vitor Pereira getirilirken sportif direktörlük koltuğu Giuliano Terraneo'ya emanet edildi.

        3

        Terraneo'nun gelişiyle transferde de hareketli günler yaşayan sarı lacivertliler, Robin van Persie, Luis Nani, Simon Kjaer, Lazar Markovic gibi önemli isimleri kadrosuna katarak iddialı bir takım oluşturdu.

        4

        KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİM
        Kadroda büyük değişiklikler yapmaya hazırlanan sarı lacivertlilerde Dirk Kuyt, Emre Belözoğlu, Pierre Webo, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin, Mert Günok, Bekir İrtegün, Emmanuel Emenike (kiralık) ve Moussa Sow gibi şampiyonluk yaşamış isimlerle yollar ayrıldı.

        5

        Özellikle Senegalli Sow'un gidişi Fenerbahçe'nin sezon içerisinde forvet sorunu yaşayabileceğinin sinyallerini verirken yönetim Fernandao-Robin van Persie ikilisine güvenerek üçüncü forveti almama kararı verdi.

        6

        YILDIZLARLA TAKVİYE
        Yıldız isimlerin yanısıra Bursaspor'dan Volkan Şen, Fernandao, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan'ı transfer eden Fenerbahçe, Sao Paulo'dan Josef de Souza'ya 8 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

        7

        Porto'dan Fabiano ve Abdoulaye Ba'yı kiralayan Fenerbahçe, Robin van Persie'ye 5.5 milyon euro, Nani için de 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

        8

        Simon Kjaer'e 7.6 milyon euro veren, Ozan Tufan'a 7 milyon euro ödeyen Fenerbahçe, transferde 41.6 milyon euro'luk bir harcama yaptı.

        9

        HAZIRLIK DÖNEMİNE "YEŞİL IŞIK"
        Sezon öncesi oynadığı 8 hazırlık maçının tamamını kazanan Fenerbahçe, yıldızlarla dolu kadrosuyla şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilirken teknik direktör Vitor Pereira'nın hücum futbolu oynatacağına dair sarfettiği sözler taraftarı heyecanlandırıyordu.

        10

        Ancak Kanarya ilk darbeyi Şampiyonlar Ligi ön elemesinde yaşadı.

        11

        LUCESCU'YA TAKILDILAR...
        Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile karşılaşan Fenerbahçe, Kadıköy'de golsüz berabere kaldıkları maçın ardından Ukrayna'da 3-0 mağlup olarak Ağustos ayında Devler Ligi'ne havlu attı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

        12

        LİGE İYİ BAŞLADI ANCAK...
        Sezona 2-0'lık Eskişehirspor galibiyeti ile başlayan Kanarya, ikinci haftada Çaykur Rizespor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü ve ilk puan kaybını henüz ikinci haftada yaşadı.

        13

        Üçüncü haftada Antalyaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, Nani'nin uzatmalarda attığı golle rakibini 2-1 mağlup ederken oynanan futbol taraftarı şimdiden huzursuz etmeye başladı.

        14

        TAKIM İÇİ HUZURSUZLUKLAR...
        Ersun Yanal'ın golcü takımına özlem duyan Fenerbahçe taraftarı, Vitor Pereira'nın hücum oynatacağı sözlerine rağmen sahadaki futbol hayal kırıklığı yaratıyordu.

        15

        UEFA Avrupa Ligi'nde Atromitos'u eleyerek gruplara kalan Fenerbahçe, Kadıköy'deki ilk maçında Molde'ye 3-1 yenilerek taraftarını şoke etti.

        16

        Futbolcuların kötü performansı, özellikle Robin van Persie'nin beklenileni verememesi, teknik direktör Vitor Pereira ile sorunlar yaşamasına neden oldu.

        17

        Bu sorun tüm takımı etkilerken Molde maçının ikinci yarısında oyundan alınan Hollandalı'nın tepki göstermesiyle kriz haline geldi.

        18

        Molde maçından sonra Bursaspor maçına yedek başlayan RvP'nin, oyuna girerken Pereira ile saha kenarındaki tartışması günlerce kamuoyunda konuşuldu.

        19

        Bursaspor'u Nani ve Robin van Persie'nin golleriyle 2-1 yenen Fenerbahçe, 6. haftada ezeli rakibi Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu. Yenilgiye rağmen sezonun en iyi futbolunu sergileyen Fenerbahçe, taraftardan kredi kazanmayı başardı.

        20

        İNİŞLİ ÇIKIŞLI GÜNLER...
        Takımda yaşanan krizler saha içindeki futbola da yansırken Celtic deplasmanına giden Fenerbahçe, iyi futboluna rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

        21

        Ardından ligde sahasında ağırladığı Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, Molde maçıyla başlayan kriz sürecinde 5 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak yoğun fikstürden ağır yaralı şekilde çıktı.

        22

        DERBİLER GÜLDÜRMÜYOR...
        Yeniden yükselişe geçmek isteyen Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanından Robin van Persie'nin frikik golüyle 1-0 ayrılırken takımın az pozisyona girmesi 8. haftada sorun haline gelmeye başladı. Ancak Kadıköy'deki 1-0'lık Ajax galibiyeti taraftarın gönlüne su serpti.

        23

        Yıllardır derbilerde ezeli rakiplerine üstünlük sağlayan Fenerbahçe, Beşiktaş yenilgisinin ardından Kadıköy'de Galatasaray ile 1-1 berabere kalınca Vitor Pereira için soru işaretleri de oluşmaya başlamıştı.

        24

        PEREIRA TAKIMA SÖZ GEÇİREMİYOR!
        Portekizli çalıştırıcı Pereira'nın ligin henüz başında olunmasına Nani, van Persie ve Caner Erkin'le sorun yaşaması, Fenerbahçe'nin lig yarışına odaklanmasına engel oluyordu.

        25

        Kamuoyunda sürekli olarak Pereira ve oyuncular arasındaki bağın sağlam olmadığı tartışılırken Sportif Direktör Giuliano Terraneo ise ortalıkta görünmüyordu.

        26

        Başkan Aziz Yıldırım'ın Terraneo ile sorun yaşadığı ve tesislere girişini yasakladığı iddialarının ardından Fenerbahçe'deki kaosun daha da büyüdüğü açıkça ortaya çıkıyordu.

        27

        TAKIM TOPARLANMAYA BAŞLADI!
        Sezona iyi başlayan ancak sancılı süreçlerin ardından yeniden ayağa kalkan Fenerbahçe, 10. hafta oynadığı Osmanlıspor galibiyeti ile hayat buldu.

        28

        Ardından Ajax deplasmanından golsüz beraberlikle dönen Fenerbahçe, Konyaspor'u sahasında 1-0 yenerken, Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda 3-1 mağlup etti. Sahasında 3-1 yenildiği Molde'yi deplasmanda 2-0 yenen sarı lacivertliler, Avrupa'da da işleri yoluna koymaya başlamıştı.

        29

        YÜZLER GÜLÜYOR...
        Avrupa'da alınan başarılı sonuçların ardından Trabzonspor'u Nani ve Fernandao'nun golleriyle 2-0 yenen Fenerbahçe, uzun süre 10 kişi oynadığı Gaziantepspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle döndü.

        30

        Sahasında ağırladığı Celtic'le 1-1 berabere kalan ve bir üst tura yükselen Fenerbahçe'de işler rayına oturmuş durumdaydı.

        31

        MÜTHİŞ GALİBİYET SERİSİ...
        Avrupa'da tur atlayan Kanarya, 15. hafta 1-0 kazandığı Başakşehir maçıyla birlikte müthiş bir galibiyet serisi yakaladı.

        32

        Türkiye Kupası dahil üst üste 10 maçını kazanan Fenerbahçe, 19. hafta aldığı 2-1'lik Çaykur Rizespor galibiyetine kadar adeta "Lale devri" yaşıyordu.

        33

        Lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 1'de tutan, Avrupa ve kupada yoluna devam eden Fenerbahçe, hiç beklemediği bir yenilgiyle tepetaklak oldu.

        34

        ŞOKE EDEN SONUÇ...
        Ligin 20. haftasında Antalyaspor'a deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-1 yense de Bursaspor deplasmanından alınan 0-0'lık beraberlik Beşiktaş ile puan farkının 4'e çıkmasına neden oldu.

        35

        Siyah beyazlıların oynadığı futbola karşılık Fenerbahçe'nin taraftarına umut vermemesi ve her hafta eleştirilerle karşılaşması camianın da huzurunu kaçırıyordu.

        36

        UMUTLAR YENİDEN YEŞERİYOR
        Ancak Avrupa'da Lokomotiv Moskova'yı Kadıköy'de 2-0 yenen, deplasmanda 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, Beşiktaş'ı sahasında 2-0 yenerek yeniden zirve yarışına ortak oldu. Kupada Amedspor'u eleyen ve 24. haftada Akhisar'ı deplasmanda 3-0 yenen Fenerbahçe, Beşiktaş ile farkı yeniden 1 puana indirmeyi başarmıştı.

        37

        KABUS PORTEKİZ'DE YENİDEN BAŞLADI
        Sezon içerisinde inişli çıkışlı anları çok fazla yaşayan Fenerbahçe, derbi galibiyetiyle yakaladığı havayı, Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Braga'ya 4-1 yenilip elenerek yeniden kaybetti.

        38

        Maçın hakemi Ivan Bebek'in verdiği kararlarla katlettiği Fenerbahçe, büyük hayal kırıklığı ile Avrupa defterini kapatırken ardından Osmanlıspor beraberliği ve Konyaspor yenilgisiyle dibe vurdu.

        39

        Terör nedeniyle ertelenen Galatasaray maçını 13 Nisan'da oynayan Kanarya, iyi futbol sergilediği derbiden 0-0 beraberlikle ayrılınca Beşiktaş ile puan farkı yeniden 5'e çıktı.

        40

        TARAFTAR TEPKİSİ KENDİNE GETİRDİ ANCAK...
        Üst üst alınan kötü sonuçlar ve şampiyonluk iddiasından uzaklaşılması taraftarın da tepkisine neden oldu. 29. haftada Kadıköy'de oynanan Mersin İdman Yurdu maçı 4-1 kazanılsa da Robin van Persie, Nani, Josef de Souza, Diego gibi yıldızlar ıslıklandı.

        41

        Vitor Pereira'ya da tepki gösteren Fenerbahçe taraftarı, "Ersun Yanal" tezahüratları yaparak yönetimi istifaya davet etti. Ligin ilk yarısında Pereira ile sorunlar yaşayan RvP'nin Mersin maçıdna attığı golden sonra hocasına sarılması da tansiyonu düşürmedi.

        42

        FUTBOLCULAR İNANMIŞ (!) AMA...
        Mersin maçındaki tepkiden sonra kenetlenen Fenerbahçeli futbolcular, olaylı Trabzonspor maçını 4-0, Gaziantepspor'u 3-0, kupada Torku Konyaspor'u 2-0 yense de Başakşehir deplasmanında alınan 2-1'lik yenilgi, ümitlerin tamamen tükenmesine neden oldu.

        43

        Özellikle Trabzonspor maçından önce Caner Erkin'in Vitor Pereira ile sorun yaşaması ve kadro dışı kalması, Fenerbahçe'nin sezon başından beri yaşadığı iç huzursuzluğu hala çözemediğinin ispatı niteliği taşıyordu.

        44

        ELDE BİR TEK KUPA KALDI...
        33. haftada Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Fenerbahçe, Beşiktaş'ın Osmanlıspor'u 3-1 mağlup etmesiyle resmen şampiyonluğu siyah beyazlı ekibe kaptırdı.

        45

        Sezona büyük iddialarla başlayan ancak Braga'ya elendikten sonra tepetaklak olan Kanarya, Sivasspor maçıyla lig perdesini kapatacak.