Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Wesley Sneijder 4 farklı ligde şampiyonluk yaşadı - Galatasaray Haberleri

        Kariyerine ülkesi Hollanda'da başlayıp Ajax Akademisi'nden mezun olduktan sonra 2002-2003 sezonunda profesyonel olan başarılı oyuncu, çocukluk hayalini 2003-2004 sezonunda Eredivisie'de şampiyonluk yaşayarak gerçekleştirdi. Daha sonra iki sezon Real Madrid ve dört sezon Inter forması giyen Wesley Sneijder, Real Madrid ile La Liga'da; Inter ile Serie-A'da şampiyonluk yaşadı. 2012-2013 sezonunun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Hollandalı yıldız, Süper Lig'i zirvede bitiren kadroda da yer alarak dört ayrı ülkede dört ayrı lig şampiyonluğu yaşama başarısı göstermiş oldu: Eredivisie, La Liga, Serie-A ve Süper Lig.

        Wesley Sneijder, başarılarla dolu kariyerini oluştururken derbi maçlarında gösterdiği performanslarla da büyük maçların kader adamlarından biri olmayı gelenek haline getirdi.

        Galatasaray'daki ilk maçına Beşiktaş karşısında çıkan Wesley Sneijder, Hollanda'daki son sezonunda Ajax formasıyla Feyenoord önünde hat-trick yaparken PSV Eindhoven'a karşı da 10 maçta 3 gol ve 3 asistle oynadı. Hollandalı, Real Madrid kariyerine Atletico Madrid önündeki serbest vuruş golüyle başladıktan sonra Inter ile de açılışı bir Milan maçında yapmıştı. Sneijder, bu dört takıma karşı toplam 30 maçta 8 gol attı ve 5 asist üretti. Yıldız futbolcu, Türkiye'de ise Beşiktaş ve Fenerbahçe önünde 14 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik yaşarken toplam 5 gol attı, bir kez de gol pası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ