Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Emre Mor krizinin perde arkası - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR | VEDAT DANACI

        Emre Mor, Terim’den sonra kaptan Mehmet Topal’ın da hışmına uğradı. Tecrübeli yıldız, “Takım arkadaşların adına konuşuyorum. Bu tip olayları bir daha görmek istemiyoruz. Kendine gel. Yaptığın saygısızlık” dedi.

        2

        Son dönemde yaşananların ardından ‘sorun yumağının’ iyice büyüdüğü Milli Takım’da şimdi de Emre Mor krizi patlak verdi. Dünya futbolunun yeni yıldız adayı olarak gösterilen 19’luk yetenek, Hırvatistan maçında 84. dakikada oyundan alınırken önce su şişelerini tekmelemiş ardından el kol hareketleri yaparak Fatih Terim’in kararına tepki göstermişti.

        3

        Bu davranış sonrası Terim, “Ne yapıyorsun! Bunları görmedim zannetme. Üstünü giyin ve soyunma odasına git” diyerek öğrencisini kulübeden kovmuştu. Soyunma odasında önce Terim’in sert uyarılarından nasibini alan Emre, ardından kaptan Mehmet Topal’ın hışmına uğradı.

        4

        Yapıcı bir konuşma yapan Emre Mor’a bir ağabey gibi nasihat veren kaptan Topal, “Kendine gel. Bu yaşananlar hiç hoş değil. Bu tarz fevri davranışlar hem sana hem de bu takıma zarar verir. Bu bir ekip işi ve biz bir takımız. Futbolda bu tip şeyler olur. Gerekirse ben de oyundan çıkarım. Pas alamadığın için kendi takım arkadaşlarından şikayetçi olman da hiç doğru bir davranış değil. Ben tüm takım arkadaşların adına konuşuyorum. Yaptığın davranış hem takıma ve hem de hocana saygısızlık” ifadelerini kullandı.

        5

        Mehmet Topal daha sonra şunları söyledi: "Bu tip olayları bir daha görmek istemiyoruz. Seni çok seviyoruz ancak hepimizi üzdün. Nice yıldızlar bu formayı giydi ancak hiçbiri oyundan çıkarken, böyle tepki vermedi. Ama yine de her hatadan ders çıkarmak gerek. Bunu gençliğine veriyoruz. Kendine çeki düzen vermen şart. Kafanı topla, Ukrayna ile İzlanda maçlarında kampa öyle gel."

        6

        EURO 2016’da yeteneklerini sergileyen ve sonrasında B.Dortmund’a transfer yapan Emre Mor, Hırvatistan karşısında da Milli Takım’ın en önemli hücum kozuydu. Fakat 19 yaşındaki yeteneği bencil futbolu takım arkadaşlarının da tepkisi çekti.

        7

        Özellikle son bölümde ayağına aldığı birçok topu ezen Emre Mor için bazı oyuncuların, “Emre çok şahsi oynamaya başladı. Çıkarın hocam” dediği öğrenildi.

        8

        Hücum organizasyonlarında belki de sahanın topla en fazla buluşan ismi olan Emre Mor, kenara geldiğinde şaşkınlık yaratan ifadeler kullandı. Oyundan alınmasına tepki gösteren genç yıldız adayının, “Kimse bana destek olmuyor. Yalnız kalıyorum. Pas alamıyorum” dediği ve kramponlarını fırlattığı bildirildi.

        9

        Fatih Terim, “Geç soyunma odasına konuşuruz” yanıtını verirken, bu olaydan maç bittikten sonra haberdar olan futbolcuların da Emre’nin davranışına çok kızdığı belirtildi.

        10

        Soyunma odasında önce Fatih Terim’in sonra da Mehmet Topal’ın uyarılarda bulunduğu Emre Mor’la diğer oyuncular da yakından ilgilendi... Dönüş uçağında takımın tecrübeli isimlerinin 19 yaşındaki yetenekle konuştuğu ve tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi.

        11

        Volkan Babacan, Serdar Aziz, Olcay Şahan ve Cenk Tosun gibi isimlerin Emre’yi hem motive ettiği hem de bu davranışı bir daha yapmaması için uyardığı öğrenildi.

        12

        NELER OLMUŞTU?

        Maç içinde çok istekli olan, zaman zaman ağabeylerine, istediği pasları alamadığı için kızan Emre Mor, 84. dakikada oyundan alındığında mimikleriyle memnuniyetsizliğini belli etti.

        13

        Kenara geldiğinde Emre’nin su şişesini tekmelediğini gören Fatih Terim, buna reaksiyon göstermeyip maçı izlemeye devam etti.

        14

        Hem kulübedekiler, hem de bu durumu izleyen Milli Takım kurmayları büyük şok yaşadı. Genç oyuncu “Yere değil, banklara otur” uyarısı üzerine yanlışlıkla Fatih Terim’in yerine oturdu.

        15

        Futbolcuların, “Orası hocanın yeri” demesi üzerine bu kez Emre boş yerler olmasına rağmen yere oturup yine tepkisini sürdürmeye devam etti.

        16

        Daha fazla sabır gösteremeyen Fatih Terim, öğrencisinin yanına gidip sert bir şekilde “Ne yapmaya çalışıyorsun. Yaptıklarını görmedim zannetme” diyerek Emre’ye tepki gösterdi. Tecrübeli teknik adam, “Üstünü giyin, soyunma odasına git” diyerek öğrencisini kulübeden kovdu. Terim’in oldukça sinirli olduğu gözlenirken, Emre ağlamaklı bir yüz ifadesiyle içeri gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ