Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta yeni Divan Başkanı Tevfik Yamantürk! - Beşiktaş Haberleri

        Siyah-Beyazlı kulüpte Yalçın Karadeniz’in üyelere borçların eksik gösterildiğine dair mektup göndermesiyle başlayan yönetimdivan arasındaki kriz, seçime de damgasını vurdu.

        Olağanüstü seçimli toplantı olaylı geçerken, Süleyman Seba döneminin yöneticilerinden Tevfik Yamantürk başkanlık koltuğuna oturdu. Sabah 10.30’da Vodafone Arena’daki salonda başlayan toplantı yüksek tansiyon altında start aldı. Kayyum atanan divan kurulunun açılış konuşmasını yapmak isteyen Yalçın Karadeniz, mikrofonun açılmamasına tepki gösterdi. Salona polisin gelmesiyle gerginlik zirveye çıkarken, Karadeniz, mikrofonların açılmaması nedeniyle, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil’le tartıştı.

        ‘BU YAPILANLAR AYIP’

        Açılış konuşması yapmasının engellenmesinin hukuka aykırı olduğu söylenen Karadeniz, “Tüzüğün 31. maddesi bana bu yetkiyi veriyor. Yapılanlar ayıp” diyerek ısrarcı oldu. Daha sonra mikrofon açıldı. Karadeniz konuşmasının sonunda “Kongreyi kapatıyorum” diyerek destekçileriyle birlikte salonu terk etti.

        KULÜP HUKUKÇULARI İTİRAZ ETTİ

        Kulübün hukukçuları, Yalçın Karadeniz’in yaptığı açılış konuşmasının herhangi bir geçerliliği olmadığını ifade ederek, açılış konuşmasını mahkemenin atadığı çağrı heyetinin yapacağını söylediler. Karadeniz’in ardından kürsüye çıkan çağrı heyeti temsilcisi Aram Sarafoğlu divanı açtı ve oylama başladı. Karadeniz’in hukuken aday olamaması ve Kemal Çiloğlu’nun da adaylıktan çekilmesinin ardından yönetimin destek verdiği Tevfik Yamantürk tek aday olarak seçime girip yeni başkan oldu..

        Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Yamantürk, Beşiktaş camiasının huzura oy verdiğini belirterek, "Bu sonuçlardan kendi adıma pay çıkarmıyorum. Camia huzura oy vermiştir. Beşiktaş aldı başını gidiyor. Beşiktaş şahlandı, kartal kanatlandı. Bizim vazifemiz buna yardımcı olmaktır. Herkese şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Tevfik Yamantürk'ün asil üye listesinde Fethi Hinginar, Fikret Kuzucu, Turgay Pirinç, İlhan Gölvan, yedek üyelerde ise Korkut Soydan ve Haluk Özgerçek yer aldı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ