Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi KPMG Football Benchmark'ın ilginç araştırması! - Futbol Haberleri
        1

        KPMG Football Benchmark ekibi, Avrupa'nın en önemli futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'ni inceledi.

        2

        Şampiyonlar Ligi'ndeki son 8 takımın saha dışı performansını incelendiği araştırmada, yüksek bütçelerin aynı oranda başarı getirmediği ortaya çıktı.

        3

        "Kupa 1" olarak bilinen Devler Ligi'nde çeyrek finale yükselen 8 takımın ekonomik performansını ölçen Football Benchmark, ilginç sonuçlara ulaştı. Araştırmada takımların yaptıkları harcamaların, yeşil sahaya birebir olarak yansımadığı net bir şekilde görüldü.

        4

        Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Juventus, Atletico Madrid ve Monaco yarı finale yükselen takımlar oldu.

        5

        Real Madrid, 619 milyon Euro'luk geliri ile zirvede yer aldı. Geri kalan üç takımın tüm gelirleri toplandığında ise 647 milyon Euro olduğu görüldü.

        6

        616 milyon Euro'luk Barcelona ve 592 milyon Euro'luk Bayern Münih gibi büyük gelirlere sahip olan takımlar ise bütçelerini performansa yansıtamadı.

        7

        Araştırmaya göre; Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorilerinden olan Barcelona, futbolcularına yıllık 372 milyon Euro harcadı.

        8

        Bayern Münih ise 260 milyon Euro maaş bütçesi ile Avrupa'nın en çok harcama yapan takımlarından biri oldu. Ancak bu iki takım Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

        9

        Futbol takımına yılda 137 milyon Euro harcayan Atletico Madrid ile 82 milyon Euro maaş bütçeli Monaco ise Devler Ligi'nin son 4 takımı arasında bulunuyor.