Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Abdullah Avcı Cengiz Ünder ve Edin Visca'yla ilgili konuştu - Rams Başakşehir Haberleri

        Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, TRT Spor'da açıklamalar yaptı. Sözlerine kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ'a ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başlayan Avcı, "Çok mücadele ediyorlar, kulübü yönetmek, Avrupa'da başarılı olmak, 'Akademiyi nasıl geliştiririz' diye düşünüyorlar, uğraşıyorlar. Biz fikir alış verişi yapıyoruz. Başkan diyor ki 'Ben kulübü yönetirim, hocam sen sahayı yönetirsin.' Bunu oyuncular da biliyor, bu çok önemli. Akademi projesinde ben de fikrimi söyleyeceğim tabii ki. Bence çok doğru bir örnek teşkil ediyor." dedi.

        Avcı, sözlerine "Manevi duygular Türk insanının olmazsa olmazı, aile bağlılığı, maneviyat çok önemli. Bir kulübün daha iyi noktaya gelmesi için ben saha içinde çalışıyorum, başkan da vizyon için saha dışında çalışıyor. Buna menajer de diyebilirsiniz, teknik direktör de ama çok güzel bir ailede çalışıyoruz biz." ifadeleriyle devam etti.

        REKLAM

        Başarılı teknik direktör, Türk futbolunun altyapsısıyla ilgili olarak "Bu bir ekip işi, altyapı sadece bizim için değil, Türk futboluyla ilgili konuşulması gerekir. Statlarımız çok güzel gerçekten Allah razı olsun ama bunun içine bilgiyi de koymak gerekir. Bir Türk gencine yatırım yapıyorsunuz. Bunların hepsi futbolcu olamayabilirler ama yarın öbür gün başka bir hayata geçecekler biz onun için de eğitiyoruz. Bu hep bir arada olacak büyük bir proje kurmaya çalışıyoruz. 12 sahanın olduğu, okulun olduğu, sporcu performans merkezinin olduğu bir akademi yapacağız. Mevcut altyapımızda da değerli oyuncular var, kiralık oyuncularımız var, milli takıma giden oyuncularımız var hepsini takip halindeyiz. Departmanlarımız var onları hep izliyoruz. Bugün ben kulüpten geldim, bütün ekip de orada. Hangi gün ne yapacağımız, antrenmanlarımız, hazırlık maçlarımız hepsi hazır. Bu akademiyi biz değil bütün kulüpler yapacak. Bunu geliştirecek yer Türkiye Futbol Federasyonu. Uygulaması, denetlemesi gereken yer TFF. Kulüplerin altyapılarını hem teknik hem fiziki açıdan incelemesi gerekir. Antrenman programları doğru mu diye. Eğitim amaçlı denetlenmesi gerekiyor. U15 takımının antrenörü doğru mu diye bakılıyor. Bunu araştıran firmalar var. Sen kulüpleri denetleyebilirsin ama bir şirket tarafından denetlenecek bu. Bunun yanında da alt liglerde oynayabilecekleri ortamı doğru sağlaman lazım. Alt liglerin organizasyonu doğru olması gerekiyor. Bunlar şu anda yapılıyor." yorumunda bulundu.

        "MEHMET EKİCİ'Yİ KADROMDA İSTİYORDUM"

        Avcı, Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vararak sağlık kontrolünden geçirdiği Mehmet Ekici'yle ilgili olarak da "Mehmet Ekici milli takımda beraber çalıştığımız oyuncuydu. Yurt dışından oyuncu aldığımızda 'Türkiye'de oyuncu yok mu?' diyorlardı ama 3 senedir ligin en değerli oyuncularından Mehmet. 3 sene evvel Werder Bremen'den istediğim oyuncuydu. Eğer saha içinde sistem takımı kurarlarsa ki Aykut hoca da sistem hocası. Her kulvarda yarışın içinde olurlar." dedi.

        EDIN VISCA VE CENGİZ AYRILACAK MI?

        Avcı, gözde oyuncuları Edin Visca ve Cengiz Ünder'e teklifler geldiğini de açıkladı. Başarılı teknik direktör, "Edin Visca ile Cengiz 50 maçın 47'sinde oynadı. Onları da rahatlatmak gerekir. Ben uzun vadede çalışacakmış gibi planımı yapmam lazım. Geçen sene biz Avrupa'da gruplara kalırsak 50 maç diye hesaplamıştık ama gruplara kalamadık fakat 56 maç oynadık. Finalde ve son haftada kaybettik. Edin Visca ve Cengiz bize çok değerler kattılar. Taliplileri var, bizimle devam edecekler gibi görünüyor. İngiltere ve Fransa'dan isteyenler var ama bir yıl daha kalması daha doğru olur. Kulübün ve kendisinin yararına bir şey olacaksa oturup konuşuruz."

        3 tane izleme komitem var. Yurt içi ve yurt dışı olarak. Elia daha önce izlediğim ve beğendiğim bir oyuncuydu." ifadelerini kullandı.

        Kadrolarını kattıkları Tunay Torun'u geçen sene de istediklerini kaydeden Avcı, "Tunay'ı geçen sezon da istemiştim. 2006'da Avusturya'da genç milli takıma seçerken ilk alanlardan biri benim. A Milli Takım'da da ben oynattım. Türkiye'deki oyuncular arasında çok fark yok. Yüzde 10 aşağı, yukarı. Bizim çok beğendiğimiz bir oyuncu Tunay. 3 yıl Bundesliga'da oynadı. Tanıdığım görüştüğüm bir oyuncuydu. Kafa kafaya da verip konuştuk, bizi tercih ettiği için çok teşekkür ediyorum." cümleleriyle sözlerini noktaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ