Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol CARLOS RONALDO İLE NE KONUŞTU? - Futbol Haberleri

        F.Bahçe’nin yeni gözdesi, "Milan’da çok mutlu. Ayrılması çok zor. Burada görmek beni sevindirirdi. Adriano ile transfer konusunda herhangi bir görüşme yapmadım" dedi.

        BREZİLYA’nın yetiştirdiği dünyaca ünlü sol ayak Roberto Carlos, F.Bahçe kampına geldiği günden itibaren herkesin gözdesi oldu. Sempatik oyuncu, basının kendisine büyük ilgi gösterdiğini, geldiği günden itibaren de iyi karşılandığını belirtirken, şunları söyledi: "Brezilya Milli Takımı’ndaki eski arkadaşlarım F.Bahçe’yi ve İstanbul’u sordular. Çok büyük bir kulüp olduğunu söyledim. 15 milyon nüfusu olan İstanbul’un da çok iyi bir şehir olduğunu. İnsanların adeta hayat tarzının futbol olduğunu dile getirdim. Takımdaki Brezilyalıların hepsini daha önceden tanıyorum. Fenerbahçe’yi daha önce izledim. Şu anda yeterli bilgiye sahibim.

        Korkulacak bir şey yok

        Tek tek isim vermekten çok genel olarak konuşmayı seviyorum. Teknik kapasitesi yüksek futbolculara sahibiz. Bunu ilk idmanlarda görebildim. Daha iyi olacağız. Şu anda kiminle oynayacağımızı bilemiyorum. Takımımıza güveniyorum. Tecrübeli oyunculara sahibiz. Bu grubu bir arada tutmalıyız. Kariyerim boyunca Şampiyonlar Ligi Kupası’nı üç kez kazandım. Önümüzde Beşiktaş ile oynayacağımız Süper Kupa maçı var. Şunu herkes iyi bilsin. Korkulacak hiçbir şey yok. Takıma ve bize herkes güvensin. Bu sene çok başarılı bir sezon geçireceğiz."

        Alex ya da Aurelio

        İspanya’daki başarısını sarı lacivertli forma altında da devam ettireceğini sözlerine ekleyen Carlos, "34 yaşında olabilirim ama 20 yaşındaki futbol ateşi içimde devam ediyor. Henüz doyamadım diyebilirim. Real Madrid ile kurada karşılaşırsak, güzel bir eşleşme olur. Hem İstanbul’da hem de Bernabeu’da keyifli maçlar oynanır" dedi.

        Tuncay’ın takımdan ayrılmasından sonra ’kamptan kim olacak?’ konusuyla ilgili olarak usta ayak şöyle konuştu: "Kaptanlık yapmak çok büyük onur olurdu. Benden öncekilere saygı duyarım. Alex veya Aurelio olabilir. Sonuçta bu kararı verenlere saygı duymak gerekir. Zaten ben saha içinde bir kaptan gibi davranacağım."

        Forvetimiz gayet iyi

        Roberto Carlos adı transfer için konuşulan Ronaldo için de şöyle konuştu: "Ronaldo beni aradı. Burası ile ilgili bilgi aldı. Milan’da çok mutlu. Ayrılması çok zor. Burada görmek beni sevindirirdi. Dün de kendisiyle konuştum. Adriano ile transfer konusunda herhangi bir görüşme yapmadım. Takımda forvet anlamında iyi futbolcularımız var."

        Brezilyalı yıldız federasyonun almış olduğu 6+1 kuralıyla ilgili olarak düşüncelerini şöyle açıkladı: "Limit olması bazen önemli olabilir. Ama daha önemlisi gelen yabancının kalitesi. Buraya gelirken bir şey veremeden dönerse Türk futbolu adına fayda getirmez."

        10 gol atarım

        Carlos sözlerini şöyle bitirdi: "Bana gösterilen ilgi çok normal. Yeni geldim. Tersi olsa şaşırırdım. Ama böyle devam etmeyecek. Bir gün yorulacaksınız. Futbol bir gerçek. Bir mutluluk ve iyi bir organizasyon gerektiren olgu. Hepimiz Türk kulübündeyiz. Herkes üzerine düşeni yaparsa, başarı gelir. Jenerik goller için sabırlı olalım. İspanya Ligi’nde 7 gol atmıştım. Burada tahminen 10 gol atarım ama buna söz veremem. Saha içinde ihtiyacım olan kelimeleri hemen öğrenmem gerekiyor. Türkçe derslerine başlayacağım."

        G.Saray’la ilgili bir şey bilmiyorum

        ROBERTO Carlos, Cimbom hakkında bir şey bilmediğini belirtirken, "Şu an Galatasaray ile ilgili fazla bir şey bilmiyorum. Takip edeceğim. Beşiktaş veya Galatasaray ile lig bitmiyor. Sadece derbileri kazanarak başarının gelmeyeceğini biliyoruz. Her zaman çok ciddiyimdir. Hiçbir zaman hakem veya rakip ile ilgili yorum yaparken beni görmeyeceksiniz. Sadece futbolumu eleştirebilirsiniz. Buna da saygı duyarım. Ama kesinlikle polemiklere girmeyeceğim" dedi.

        Hürriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ