Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Umut Bulut mahkemede! - Trabzonspor Haberleri

        Trabzon Aile Mahkemesindeki duruşmaya, kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşinden boşanmak amacıyla dava açan ve 600 bin lira tazminat ile 10 bin lira nafaka talebinde bulunan davacı Esma Bulut, avukatı Selma Aslan ile davalı Umut Bulut'un avukatı Salih Cora katıldı. Umut Bulut ise duruşmaya gelmedi.

        Hakim değişikliği sebebiyle eski tutanakların okunduğu duruşmada hakim, davaya ilişkin Çanakkale 2. Sulh Ceza Mahkemesine, Çanakkale 2. İcra Müdürlüğüne, Şişli Nöbetçi Aile Mahkemesine ve Kartal Tapu Sicil Müdürlüğüne yazılan yazılara cevap gelmediğini bildirdi. Hakim, Trabzonspor Kulübü, Türkiye Futbol Fedarasyonu, iki banka şubesi ve Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'ye yazılan yazılara ise yanıt geldiğini kaydetti.

        Esma Bulut'un avukatı Selma Aslan, gelen cevapları inceleyip beyanda bulunmak için süre istedi. Umut Bulut'un avukatı Salih Cora da gelen yazılarda aleyhlerine olan durumları kabul etmediklerini ifade etti.

        Hakim, duruşmaya gelmeyen davacı tanığı Nezire Süer'in dinlenilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        DİĞER DAVA

        Duruşma sonrası aynı mahkemede görülen ve davacı Umut Bulut'un, evi terk ettiği gerekçesiyle davalı Esma Bulut'a açtığı diğer boşanma davasında da davacı avukatı Salih Cora, önceki celselerde dinlenilen tanık Süleyman Uzun'un beyanlarını kabul etmediklerini söyledi.

        Uzun'un, Esma Bulut'un babası olduğunu ve taraflı beyanda bulunduğunu savunan avukat Cora, Uzun'un ifadesinde eve girmediğini söylediği halde evde kızının Umut Bulut tarafından tartaklandığını anlatmasının çelişkili olduğunu, ayrıca bu konuda açılan soruşturmada Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığının ''takipsizlik kararı'' verdiğini anlattı.

        Davalı avukatı Selma Aslan ise müvekkilinin kötü niyetli olmadığını, olay günü müşterek konuta dönmeye karar verdiğini ifade ederek, Esma Aslan'ın herhangi bir yerden geliri bulunmaması sebebiyle nafaka taleplerini yinelediklerini kaydetti.

        Umut Bulut'un avukatı Cora ise Aslan'ın beyanlarına katılmadığını belirterek, Esma Bulut'un üniversite mezunu ve çalışabilecek durumda olduğuna dikkati çekerek, Umut Bulut'tan nafaka isteyemeyeceğini öne sürdü.

        Ayrıca Esma Bulut'un bir yıl önce aylık 3 bin lira nafaka talep ettiğini, ancak şimdi 10 bin lira istediğini söyleyen Cora, zenginleşme amacına yönelik olan bu talebin kabul edilmemesini istedi.

        Bu duruşma da hakim değişikliği sebebiyle dosyanın incelenmesi amacıyla ertelendi.

        ESMA BULUT'UN İSTEDİĞİ NAFAKA CUMHURBAŞKANI MAAŞINDAN FAZLA

        Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Umut Bulut'un avukatı Cora, her iki tarafın da boşanmak istediğini, ancak Esma Bulut'un talep ettiği 600 bin lira tazminat ile 10 bin lira nafakanın çok yüksek bir miktar olduğunu savundu.

        Cora, kısa süren bir evliliğe rağmen istenen nafaka ve tazminatın çok yüksek olması sebebiyle tarafların anlaşmasının zor olduğuna dikkati çekerek, ''Esma Bulut'un talepleri zenginleşmeye yönelik. Esma Bulut'un istediği nafaka Cumhurbaşkanı maaşından bile fazla'' dedi.

        Bu arada, duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Esma Bulut'un duruşma öncesi, salona girerek başka boşanma davalarını izlemesi dikkati çekti.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        28 Nisan 2008'de Esma Bulut ile evlenen Umut Bulut, eşinin evini terk ettiği iddasıyla geçen yılın mart ayında boşanma davası açmıştı.

        Dava sonrası Umut Bulut, avukatı aracılığıyla Esma Bulut'a ''eve dön'' çağrısında bulunmuştu. Çağrının ardından 7 Ocak 2010'da Akçaabat ilçesi Yıldızlı beldesindeki evlerine dönen Esma Bulut ile Umut Bulut arasında tartışma çıkmıştı.

        Esma Bulut, Umut Bulut'un kendisini dövdüğü gerekçesiyle Trabzon Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Umut Bulut ise eşi Esma Bulut'u dövdüğü yönündeki iddiaları reddederek, bu iddiaların kendisinden nafaka alınması amacıyla ortaya atıldığını ileri sürmüştü.

        Trabzonsporlu futbolcu Umut Bulut'un eşi Esma Bulut'u dövdüğü iddiasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmada savcılık takipsizlik kararı vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ