Katalan avcısı
Barcelona'yı 2-1'le yıkan Celtic'te, 2. golün sahibi Tony Watt'ın hikayesi çok ilginç... Genç futbolcu, 2011'de U19 Şampiyonlar Ligi'nde Barça'ya attığı gol sonrası A takıma alınmıştı
Şampiyonlar Ligi’nde genel olarak favori ekiplerin kazandığı bir haftayı geride bıraktık. Bir çok grupta tablonun aşağı-yukarı netleştiği 4. haftada bir maç vardı ki, değil haftanın yılın sürprizlerinden biri olmaya adaydı... O da Celtic’in Barcelona’yı 2-1’le geçtiği karşılaşmaydı. İskoçya ekibinin, evinde Barcelona’yı mağlup ettiği maçta 2. golün sahibi Tony Watt’ın ise Barca ağlarını ilk kez havalandırmadığı ortaya çıktı... Şu sıralar İskoç 1. Lig’inde mücadele eden Airdrie United takımından, 50 bin Pound’a Celtic’e transfer olan Tony Watt, 2011 Eylül ayında 19 yaş altı Şampiyonlar Ligi’nde takımının Barcelona’ya 3-1 kaybettiği maçta forma giymişti. O maçı izleyen Celtic A Takımı teknik direktörü Neil Lennon, mücadelede Yeşil-Beyazlı ekibin tek golünü atan Watt’ı çok beğenmiş ve A Takıma yükseltmişti. 19 yaşındaki Tony Watt, önceki gece Barcelona karşısında attığı gol ile, hocası Neil Lennon’ın bir yıl önce ne kadar doğru bir karar verdiğini bir kez daha ispatladı.
İSTATİSTİK VE 'MİNİ ETEK'
Celtic-Barcelona maçı, bir kez daha Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson’un ünlü demecini hatırlattı: İstatistikler mini etek gibidir. Güzel şeyler gösterir ama asıl önemli olanı göstermez.. Bu maçta da aynen böyle oldu: