Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları bugün ne kadar, kaç para? 30 Temmuz Cumartesi çeyrek altın, gram altın, tam altın fiyatı alış - satış rakamları - Altın Haberleri
        1

        Analistler, özellikle ABD’de açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin altına olan talebi desteklediğini söyledi.

        ABD ekonomisi, dün açıklanan makroekonomik verilere göre, bu yılın ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyrekte de beklentilerin aksine yüzde 0,9 daraldı. Ülke ekonomisi yılın ilk çeyreğinde de yüzde 1,6 küçülmüştü. Böylece, ABD ekonomisi iki çeyrek üst üste daralma göstererek teknik olarak resesyona girdi.

        ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise, ülke ekonomisinin resesyonda olmadığını, istihdam ve tüketici harcamalarının arttığını ve işletmelerin büyüdüğünü kaydetti.

        Para piyasalarında söz konusu gelişmelerin ardından Eylül toplantısı için yüzde 78 ihtimalle 25 baz puan faiz artışı yapılacağı öngörülmeye başladığını anımsatan analistler, aralık ayındaki toplantıda faiz artışı yapılmayacağına yönelik beklentilerin ise güçlenmeye başladığını dile getirdi.

        Analistler, bugün, Almanya ve Avro Bölgesi'nde büyüme ile ABD'de kişisel gelir ve harcamalar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

        30 TEMMUZ 2022 ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

        Altın fiyatları, 27 Temmuz günü açıklanan FED faiz kararının ardından kritik eşik bin lirayı aşmıştı. Son günlerde yükselişte olan altın fiyatları bugün öğle saatlerinde düşüşe geçti. Peki güncel altın fiyatlarına göre çeyrek altın, gram altın, tam altın ne kadar? İşte 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü güncel altın fiyatları ile cumhuriyet altını, çeyrek altın, gram altın ve 22 ayar bilezik fiyatları...

        GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2

        GRAM ALTIN FİYATI

        1.009,29

        1.012,72

        CANLI GRAM ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

        1.012,32

        1.012,50

        CANLI SPOT ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ