Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Yangın Tabakoğlu, Lumnion CEO’su oldu - Sigorta Haberleri

        Finans alanında uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yapan CenkTabakoğlu, 10 Şubat 2020 tarihi itibarıylasigorta sektörü için analitik danışmanlık ve yapay zekâ tabanlı teknolojik çözümler üreten LumnionCEO’su olarak atandı. Tabakoğlu, Lumnion’u özellikle risk modelleme yazılımları ve danışmanlığı alanında küresel bir oyuncu olarak geliştirmekten sorumlu olacak.

        Maryland Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bölümü mezunu olan Tabakoğlu, Bentley Graduate School of Business’da Finans alanındaMBAderecesini tamamladı. Çalışma hayatına 1999 yılındaCitibank Hazine Bölümü Bilanço Risk Yönetimialanında başlayarak çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2007-2009 tarihleri arasında Citibank Batı Avrupa Bölgesi Perakende Bankacılık ve Varlık Yönetimi Başkanlığı yaptı.

        2009 yılındaING Bank’a katılan Tabakoğlu, 2013 Haziran ayına kadar ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. En sonUnico SigortaCEO’su olarak görev yapan Tabakoğlu, özellikle dijital sigortacılık,stratejik kanal yönetimi, perakende bankacılık ve finansalteknolojiler alanlarında geniştecrübeye sahip.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ