Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç: Plansız bir tatil kabusa dönüşebilir
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyararak, "Otel hakkında internet yorumlarını dikkate almanın yanı sıra tatile çıkmadan önce iyi düşünüp, doğru karar vermek önemli. Plansız bir tatil, keyifli bir deneyim yerine kabusa dönüşebilir" dedi
ABONE OLTüketiciler, tatil sezonunun yaklaşmasıyla turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yürüttüğü yoğun reklam ve tanıtım faaliyetleriyle karşılaşıyor.
Bunun yanı sıra kötü niyetli kişiler tarafından, sıkça tercih edilen otel ve turizm tesislerinin, internet sitelerinin fotoğraf ve isimleri kopyalanarak, e-posta ve kısa mesajlar üzerinden cazip tekliflerle tüketiciler mağdur ediliyor. Bu nedenle tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin, mağduriyet yaşamamak için bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor.
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, sahte rezervasyon mağduru olunmaması için konaklanacak tesisin iyi araştırılması gerektiğini belirterek, "Otel hakkında internet yorumlarını dikkate almanın yanı sıra tatile çıkmadan önce iyi düşünüp, doğru karar vermek önemli. Plansız bir tatil, keyifli bir deneyim yerine kabusa dönüşebilir" dedi.
Tatil planı yaparken ekonomik gücün göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Kılıç, otel fiyatları, ekstra ücretli hizmetler ve bölge esnafının turistlere yönelik fiyat politikasının gözden geçirmenin vatandaşlar için önemli olduğunu vurguladı.