Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ'da Türk edebiyatının öncü isimlerinden, "vatan şairi" olarak anılan şair ve yazar Namık Kemal için hazırlanan belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

        Yapımcılığını Ertuğrul Sevim'in üstlendiği, Namık Kemal Evi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesinin destekleriyle hazırlanan belgeselin ilk gösterimi, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, gösterim öncesi yaptığı konuşmada, belgeselde Namık Kemal'in hayatı, fikir dünyası ve edebiyatta bıraktığı izlerin ele alındığını söyledi.

        Belgesele emek verenlere teşekkür eden Karaküçük, çalışmanın Namık Kemal'in daha iyi tanınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

        Yapımcı Ertuğrul Sevim de doğduğu şehrin kültürel zenginliğine katkı sağlamaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

        Belgeseli yapay zeka desteğiyle zenginleştirdiklerini aktaran Sevim, bir yılı aşkın süredir belgesel için çalıştıklarını, Namık Kemal'in hayatını ve yaşadığı dönemi ele aldıklarını kaydetti.

        Daha sonra katılımcılara belgesel izletildi.

        Belgeselin gösterimine, Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Namık Kemal Evi Başkanı Sezai Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler