Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Tina Turner'ın arkadaşı Stephen Sills açıkladı: Ölümden korkmuyordu - Magazin haberleri
        1

        Güçlü ve kendine has gırtlak yapısıyla müzik dünyasında ayrı bir yer edinen 84 yaşındaki Tina Turner, yaşamını 24 Mayıs'ta yitirmişti. Turner'ın arkadaşı tasarımcı Stephen Sills, ünlü şarkıcı hakkında konuştu.

        2

        "ÖLÜMDEN KORKMUYORUM"

        Yaşamının son yıllarını İsviçre'de geçiren Tina Turner'ın ölmeye hazır olduğunu söyleyen Stephen Sills, arkadaşının kendisine "Gitmeye hazırım. Ölümden korkmuyorum. Harika bir hayat geçirdim. Çok zevk aldım ama artık yorgunum" dediğini paylaştı.

        3

        "TURNER GERÇEK AŞKI BULMUŞTU"

        Stephen Sills, 24 Mayıs'ta uzun süren bir hastalık sonucu hayatını kaybeden Tina Turner'ın mutluluğunun eşi Erwin Bach'tan kaynaklandığını söyledi. 27 yıldır Bach ile birlikte olan Turner'ın ilişkisinde mutlu olduğunu ve güvende hissettiği belirtildi. Tina Turner'ın arkadaşı verdiği röportajda "Gerçek aşkı bulmuştu ve korkusuzca yaşıyordu. İsviçre'de arkadaşları da vardı ve çok seviliyordu" dedi.

        4

        ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

        İsviçre'nin Zürih yakınlarındaki evinde hayatını kaybeden Tina Turner'ın ölüm nedeni 48 saat sonra açıklanmıştı. Ölümüyle hayranlarını yasa boğan şarkıcının doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

        Tina Turner, hayatının son yıllarında kanser, inme ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları yaşamıştı.

        5

        Tina Turner, mart ayında Uluslararası Dünya Böbrek Günü'nün önemli, olduğunu söylerken, "Çünkü böbrekler iflas eder. İşte bu yüzden bugün size söylüyorum: Böbreklerinize sevgi gösterin. Bunu hak ediyorlar" demişti.

        6

        BÖBREK NAKLİ OLMUŞTU

        Tina Turner, 2017'de eşi Erwin Bach'ın organlarından birini şarkıcıya bağışlamasıyla böbrek nakli olmuştu.

        7

        FELÇ GEÇİRMİŞTİ

        Ayrıca Tina Turner'a bir yıl önce de bağırsak kanseri teşhisi konmuştu. Sanatçı, 2013'te de felç geçirmiş ve yürüyemez hale gelmişti. Turner, felç geçirdikten 10 gün sonra hareket kabiliyetini yeniden kazanmayı başarmıştı.

        8

        Tina Turner profesyonel hayatı boyunca, müzik dünyasına kazandırdığı eşsiz eserlerle adından söz ettiren ve hit parçalarıyla dönemin en kalıcı kadın sanatçılarından biri oldu.

        1939 doğumlu ses sanatçısı, güçlü sesi ve tarzıyla "Rock'n Roll Kraliçesi" olarak adlandırılırken, söz yazarlığı, dansları ve oyunculuğuyla da adından söz ettirdi.

        9

        1950'lerin sonunda müzik dünyasında adım atan Tina Turner, 2009'a kadar sahne hayatına devam ederken, Grammy başta olmak üzere birçok ödül aldı ve albümleri dünya çapında 100 milyondan fazla sattı.

        Fotoğraflar: AP, Reuters

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ