Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Trump: Çin ile görüşmelerde aceleye gerek yok - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump 200 milyar dolarlık Çin ürününe yönelik gümrük vergisini bu sabah itibarıylayüzde 25'e çıkardı. Bu oran önceden yüzde 10 olarak uygulanıyordu.

        ABD cephesi, Çin heyetiyle olan görüşmelerde çok az ilerleme kaydedildiğini belirtti. Çin Ticaret Bakanlığı ise karardan üzüntü duyduğunu ve ABD'nin kendilerini karşılık vermeye zorladığını belirtti.Çin tarafı alınacak önlemlerde ilgili detaylı bir açıklama yapmadı.

        Ticaret savaşlarına ilişkin görüşmelerin devam etmesi bekleniyor.

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD ile Çin arasında ticaretgörüşmelerinin Cuma günü de sürdürüleceği belirtilirken, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, gümrük tarifelerinin yükseltilmesinin bir çözüm olmadığı uyarısı yaptı.

        REKLAM

        Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, iki ülke görüşmelerine, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He katılacak.

        ABD Başkanı Donald Trump, dün Lighthizer ve Mnuchin ile bir araya gelerek, Çin ile bir ticaret görüşmelerinin nasıl bir anlaşmayla sonuçlandırılabileceğini konuştu ve bugün TSİ 13 civarında Twitter üzerinden bir açıklamada bulundu.

        "Çin ile görüşmeler çok dostane bir şekilde devam ediyor. Kesinlikle aceleye gerek yok. Çin tarafından artık ABD'ye 250 milyar dolar değerinde mal ve ürün üzerinden yüzde 25'lik gümrük vergisi ödeniyor.” diyen Trump “Kalan 325 milyar dolar üzerinden yüzde 25 vergi ek vergi alma süreci başladı.” şeklinde konuştu

        "Karşılarında Obama yönetimi yok" diyerek Çin'e seslenen Trump anlaşmaların son dakikaya bırakılmamasını istedi.

        Ek gümrük vergilerinin ülkeyi daha müreffeh yapacağını savunan Trump, "Çiftçilerimiz daha iyi ve hızlı iş çıkaracak ve açlık çeken uluslara yardım edilebilecek" derken, "Arkanıza yaslanın ve izleyin. Daha güçlü olacağız, zayıf değil." ifadelerini kullandı

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ