Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Tudor Türkiye'den gözleri dolarak veda ederken son dakika açıklaması yaptı! Galatasaray Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup olarak üst üste 4. deplasman yenilgisini alan Galatasaray'da mağlubiyetin ertesi günü gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında teknik direktör Igor Tudor'un görevine son verilmesi kararı verilmişti. Hırvat teknik direktör Igor Tudor, Türkiye'den ayrıldı.

        2

        Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen Tudor'u uğurlamak için sarı-kırmızılı kulüpten sadece İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin yanında bulundu. Mert Çetin, Tudor'un tercümanlığını da yapıyordu.

        3

        Tudor havalimanına yardımcıları ve menajeri Anthony Seric ile geldi. Basın mensuplarına konuşurken yeni hedeflere odaklanacağını belirtirken gözlerinin dolduğu görüldü. Hırvat çalıştırıcı açıklamasında şunları söyledi:

        4

        "Teknik ekibimle elimizden gelenin en iyisini yaptık. Buradan huzurlu bir şekilde ayrılıyorum. Ligde 16 haftanın sadece ikisinde lider değildik."

        5

        “Cadı avı bitti! Cadı yandı. Yeni hedeflere odaklanacağım. Ben yaptıklarımdan dolayı memnunum. Türkiye, futbolu seven ve güçlü bir ülke. Türk futboluna barış ve mutluluk diliyorum."

        6

        Öte yandan Tudor'un futbolcularla olan vedasında da ilginç şeyler yaşandı.

        7

        Fanatik'in haberine göre; Yeni Malatya yenilgisinin ardından sadece basın toplantısında konuşan, ardından sessizliğe bürünen Tudor, Dursun Özbek’in basın toplantısının ardından Florya’ya gitti.

        8

        Yeni Malatya yenilgisi sonrası eski futbolcularıyla ilk kez bir araya gelen Hırvat teknik adam kısa bir konuşma yaptı.

        9

        Tudor, futbolculara hitaben yaptığı konuşmada aynen şu ifadeyi kullandı:

        13

        Futbolcular, Tudor’un bu kısa açıklaması sonrası eski hocalarıyla vedalaşmayı umarken şok bir tavırla karşılaştı.

        14

        Hırvat hoca, sözlerini bitirir bitirmez tek bir futbolcuyla bile tokalaşmadan arkasını dönerek toplantı odasından ayrıldı.

        15

        Tudor gibi yardımcısı Ivan Seriç de oyuncularla vedalaşmadan Florya Metin Oktay Tesisleri’ni terk etti.

        16

        Bu şok tavır oyuncular arasında kısa süreli bir şaşkınlık yaratırken, odada bir süre sessizlik yaşandı.

        17

        Bilindiği üzere futbolculardan sadece Gomis ve Ndiaye, Tudor’un ayrılığı sonrası sosyal medyadan paylaşımda bulunmuş ve teknik adama teşekkür etmişti.

        18

        Ülkesi Hırvatistan'ın Hajduk Split ekibinde 2012-2013 sezonunun son bölümünde teknik direktörlüğe başlayan Igor Tudor, daha sonra Yunan ekibi PAOK ile Kardemir Karabükspor'da görev aldıktan sonra Galatasaray'ın başına geçti.

        19

        Galatasaray, geçen sezonun 21. haftasında göreve başlayan Igor Tudor yönetiminde çıktığı deplasman maçlarının büyük bölümünde puan kaybetti.

        20

        Sarı-kırmızılılar, deplasmanlarda aldığı sonuçlar eleştirilen Tudor'la birlikte rakip sahalarda oynadığı 17 maçın 7'sini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı, 8'inde ise mağlup oldu.

        21

        Galatasaray, Tudor yönetiminde UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda dış sahada oynadığı birer karşılaşmada ise rakiplerine yenildi.