Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti! Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

        Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

        Prof. Dr. Mümin Şahin

        Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, dün üniversite hastanesinde hayatını kaybeden Hikmet Taşdemir'in 15 Ocak'ta solunum yetmezliği nedeniyle hastanelerine geldiğini belirterek, yapılan inceleme sonucu kendisinin dördüncü evre kanser hastası olduğunun belirlendiğini söyledi. Şahin, "Taşdemir'in 15 Ocak'ta hastaneye solunum yetmezliği sebebiyle geldi. Yapılan inceleme sonucu dördüncü evre kanser olduğu belirleniyor. 24 Ocak'ta yoğun bakıma alınıyor. Sonrada solunum yetmezliği sebebiyle entübe ediliyor. Entübe olduktan sonra maalesef dün hayatını kaybediyor" dedi.

        'CIBIL HALİL' ROLÜYLE HAFIZALARA KAZINMIŞTI

        BAKANLIKTAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Yeşilçam'ın emektarlarından Hikmet Taşdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun" denildi.

        Hikmet Taşdemir, bugün İstanbul'un Silivri ilçesinde toprağa verilecek.

        Hikmet Taşdemir, 1942'de Erzurum'da dünyaya geldi. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı. Korkusuz Korkak filmindeki 'Gaddar Kerim', Umudumuz Şaban'da 'Mardinli Arif' ve Tatar Ramazan'ın 'Cıbıl Halil'i olarak hafızalara yer etti.

        ÖLMEDEN ÖNCE MEZARINI YAPTIRMIŞTI

        Taşdemir, Aralık 2022'de Habertürk'e verdiği röportajda mezarlığını yaptırdığını söylemişti.

        Vefatından kısa süre önce de 57 yıllık eşi Rafiye Hanım'ı kalp krizi nedeniyle kaybeden Taşdemir, eşine olan özlemini dile getirirken gözleri dolmuş ve eşinin mezarının yakınlarına da kendi mezarlığını yaptırmıştı.

        Hikmet Taşdemir, "Oğlum ile görüşmüyorum. Annesinin cenaze törenine bile gelmedi. Onun gelip de benim mezarımı yaptırıp yaptırmayacağından şüphe ettim. Kimseden de bir beklentim yok, yerim hazır olsun. Eşime de yakın olmak istedim" demişti.

        REKLAM

        YEŞİLÇAM OYUNCULARINA VEFASIZLIK YAPILDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

        Ünlü sanatçı Hikmet Taşdemir; 9 Nisan 2022'de DHA'ya yaptığı açıklamada Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını belirterek, "Günümüz sinema sektöründe saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yönetmenlere de saygı gösterilmiyor. Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çok ayıp olur, Allah rahmet eylesin. Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben. Birgün Erol Taş'dan, Hayati Hamzaoğlu'ndan, Kazım Kartal'dan hiç bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların ölüm yıl dönümlerinde bahsettiler" sitem etmişti.

        Ayrıca Yılmaz Güney'in 'Umutsuzlar' filminde 'Parmaksız' lakaplı bir kiralık katil karakterini oynadı. Son olarak, Arka Sokaklar dizisinde rol almıştı.

         Ölmeden mezarını yaptırdı
        Ölmeden mezarını yaptırdı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ