Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye Hz. Nuh’un oğluyla cep telefonuyla konuştuğunu iddia eden ‘akademisyeni’ konuşuyor...

        TRT’de Pelin Çift’in sunduğu Gündem Ötesi programına katılan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yavuz Örnek’in iddiaları, gündeme damgasını vurdu. Örnek’in “Hz. Nuh, oğlu ile cep telefonuyla konuştu, gemiden insansız hava aracı (İHA) gönderdi” şeklinde yaptığı açıklamalar, sosyal medya kullanıcıları tarafından alay konusu yapıldı. Açıklamaları ile programın diğer konuğu olan İbn Haldun Üniversitesi dinler tarihi uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ı da şaşırtan Örnek, Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji olduğunu ve bir bilim adamı olarak bunları ispatlayabileceğini iddia etti. Örnek, konuşmasında, tufanda Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlu ile ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü savundu. Gazete Habertürk'ün haberine göre Örnek, sözlerinin düzeltilmeye çalışılmasını da “Ben bilim adamıyım, bilim adına konuşuyorum” diye engelledi.

        REKLAM

        Örnek’in şaşırtan açıklamaları, sosyal medyada alay konusu oldu. Kendisine doktor unvanının nasıl verildiği ve öğrencilerine neler anlattığı tartışıldı. İşte sosyal medyada yer alan yorumlardan bazıları:

        ‘DİPLOMASI SAHTE Mİ?’

        - “Konuşmayı neden eleştiriyorsunuz cahiller? Tek eksiği, kullandığı cep telefonu markası ve GSM operatörünü belirtmemiş.”

        - “Ben buna kafayı yemek derim. Allah şifa versin.”

        - “Diploması sahte olabilir mi?”

        - “Böyle çılgın akademisyen dünyada bulunmaz. Kendisi İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, varın gerisini siz düşünün.”

        - “Yavuz Örnek ile cumartesi neşesi ve utancı resmen bir arada.”

        - “Nuh’un oğluyla cep telefonu ile konuştuğunu iddia eden Yavuz Örnek’e, Hz. Nuh’un yanıtı gecikmedi: Konuşamam, yalnızca WhatsApp.”

        - “Yavuz Örnek’in içtiğinden içmek, Nuh Peygamber’in hattına geçmek, insansız hava aracına binmek istiyorum.”

        - “Akıl ötesi açıklamalar bizi aşıyor.”

        REKLAM

        - “Binlerce kişinin izlediği bir programa, kitabının incelenmediği Yavuz Örnek’in getirilmesi hata. Araştırmadınız mı?”

        UZMANLAR NE DİYOR?

        İlahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu: Geminin 3 katlı olduğundan söz ediliyor. Bu tamamen şahsi bir yorum ve iddiadır. Kuran-ı Kerim’de ve hadislerde böyle bir bilgi yoktur. Ayrıca geminin motorlu olabileceği de ifade edilebilir. Yakıt olarak da Müfessir Hamdi Yazır’ın yorumuna göre kömür olabilir. Hz. Nuh’un oğlu ile konuştuğu doğrudur. Ancak telefonla konuştuğunu söylemek mesnetsiz bir iddiadır.

        İlahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır: Hut Suresi’nin 42. ayetinde yapılan bir meal hatası var. Ayetteki dalga ifadesi, mealde dalgalar olarak yer alıyor. Eğer Nuh dalgalar arasında oğluna sesleniyorsa, bu bir insan sesiyle mümkün değil. Dolayısıyla hoca da burada cep telefonuyla aramış gibi bir açıklama getirmiş. Böyle olması tabii ki mümkün değil. Bir akademisyen, kendine göre yorumlar yapmış. Bu normal bir şey değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ