Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MTA DİRİ FAY HARİTASI YENİ: Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 aktif fay hattı bulunuyor! Diri fay hatları nereden ve hangi iller üzerinden geçiyor?
        1

        Türkiye MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası sorgulama ekranı, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından gündeme geldi. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye diri fay hatları haritasını yayınladı. Türkiye MTA diri fay hattı haritası ile Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı bulunuyor. İşte, 2023 MTA diri fay hatları haritası...

        2

        45 İL ÜZERİNDE 110 İLÇE BULUNUYOR!

        Türkiye Diri Fay Haritası'na göre ise Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor.

        MTA DİRİ FAY HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ.

        3

        DİRİ FAY ÜZERİNDE BULUNAN İLLER

        AKSARAY,

        AYDIN,

        BALIKESİR,

        10

        TOKAT’ın yanı sıra 110 ilçe de diri fay üzerinde.

        11

        BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

        İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

        12

        İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

        Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

        13

        ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

        Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

        14

        EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

        Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ