Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversiteler açılacak mı ve son durum nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması! 2023 Üniversiteler Nisan ayında açılır mı?
        1

        Tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilirken, uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Yaşanan gelişmelerinin ardından üniversitelerin açılıp açılmayacağına ilişkin YÖK'ten gelecek son dakika açıklamaları bekleyen öğrenciler, yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi bekliyor. Peki, "Üniversiteler ne zaman açılıyor, yüz yüze eğitim başlayacak mı?" İşte detaylar...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ONLİNE EĞİTİM AÇIKLAMALASI!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte açıklamada öne çıkan detaylar;

        "YÖK'e gerekli talimatları verdik. YÖK'te yüz yüze eğitimle alakalı nasıl Covid'de 2 sene sürdü. Online sistemle işi götürdük. İnşallah uzun süre olmayacak ama şu anda online sistemle biraz devam edelim. Şu anda KYK çok işimizi görüyor. Yurtlarda bir güven var. Osmaniye'de yurda gittim, baktım vatandaşlarım yerleşmişler. Yemek herşey orada çıkıyor. Çocuklar için abur cubur da var. Onlarla oturduk yemeğimizi yedik. Vatandaşla sohbetimde baktım güven var. Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitimle yüzyüze harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirecektir. Gereken adımların atılmasını sağlayacağız. Yüzyüze ile online mukayese edilemez. Türk Devletleri Teşkilatı ile artı yekvücud olduk. Onların sıkıntısında yanlarında olduk. Bizde sıkıntı olunca onlar bizim yanımızda oldu. Yaraların sarılmasına kadar kardeş ülkelerin desteğini gördük. Her türlü afete hazırlıklı olmalıyız. Başta Azerbaycan olmak üzere Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan sağolsun hepsi de geldiler. Buradaki çalışmaları aynı heyecanla takip ettiler." ifadeleri kullandı.

        3

        ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklamasında, üniversitelerin ne zaman açılacağını da belirtti.

        4

        Şu anda uzaktan eğitim şeklinde devam eden üniversiteler için Nisan ayının başında yeni bir değerlendirilme yapılacak. Şartların sağlanması halinde uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânın da olduğu hibrit öğrenim seçeneği de masaya yatırılacak.

        5

        DEPREMDEN ETKİLENENLER BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME DEVAM EDEBİLİR

        Özvar, ayrıca depremden etkilenenlerin eşdeğer başka bir üniversitede yüz yüze öğrenim görebileceğini belirtti.

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,

        "Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet eden ve diğer illerde eğitim gören öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanlar, talebi halinde birinci derece yakınlarında ikametgahı ya da geçici ikametgahının bulunduğu illerdeki üniversitenin eşdeğer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimi alabilecekler." ifadelerini kullandı

        6

        ÖĞRENCİLER KAYIT DONDURMA YAPABİLİR

        YÖK Başkanı Özvar ayrıca talep eden öğrencilerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulacağını ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmeyeceğini de belirtti.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ