Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ürdün'de akıllara durgunluk veren olay: Korona tahliyesi ölümle bitti! - Haberler

        Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerindeki hafif suçlu mahkumlar serbest bırakılırken, Ürdün'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

        Al Jazeera'de yer alan habere göre, 46 yaşındaki Sari Salem Wardat tahliye edilmesinin ardından geldiği evinin önünde yapılan kutlamalarda yanlışlıkla vurularak öldürüldü.

        Polis ve aile üyeleri olayın Pazartesi günü yaşandığını doğrularken, silahı ateşleyen kişinin maktulun uzaktan kuzeni Ahmed Salamad Wardat olduğu belirlendi.

        Sosyal medyada yayılan görüntülerde tahliye edilen Sari'nin mavi bir araçla evine geldiği ve kapıda kuzeni Ahmed tarafından karşılandığı görülüyor. Havaya ateş açmak isteyen Ahmed'in silahının iki kez tutukluk yaptığı anlaşılırken Ahmed daha sonra 6 el havaya ateş açıyor. Bir kez daha tutukluk yapan silaha rağmen ateş açmayı sürdüren Ahmed'in bir sonraki atışının ardından kuzeni Sari'nin yol kenarına düştüğü görülüyor.

        REKLAM

        Olayın Ürdün'ün Suriye sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Amrawah kasabasında gerçekleştiği ifade edildi.

        Sari Salem Wardat'ın ruhsatsız silah bulundurma ve polise direnme suçlarından 8 aydır cezaevinde olduğu belirtilirken, polis kaynakları Sari Salem Wardat'ın uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti işleriyle de uğraştığını söyledi.

        Gözaltına alınan Ahmed Wardat'ın ise Ürdün ordusunda görev yaptığı açıklandı. Yakınları, Ahmed'in birkaç yıl önce bir düğünde havaya ateş açarken de yanlışlıkla 6 kişiyi yaraladığını belirtti. Ahmed'in ilk sorgusunda silahın içinde mermi kaldığını düşünmediğini ve sıkışan merminin farkında olmadığını söylediği öğrenildi.

        İki adamın da uzaktan akrabası olan Hassan Wardat ise, Al Jazeera'ye telefonla yaptığı açıklamada ailelerin olayın ardından bir barış anlaşmasına vardıklarını ve bu yolla herhangi bir intikam cinayetinin önüne geçileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ