Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Uruguay Uruguay - Portekiz maçı sonucu ve özeti! Uruguay Portekiz maçı kaç kaç bitti - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Grubunu 3'te 3 yaparak gol yemeden lider tamamlayan Uruguay, 48 yıl sonra Portekiz'le karşı karşıya geldi. Oscar Tabarez ve öğrencileri, Edinson Cavani önderliğinde Portekiz'i de 2-1'lik skorla geçerek çeyrek finale yükseldi!

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... URUGUAY - PORTEKİZ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Maçta gol perdesi erken açıldı. 7. dakikada hızlı gelişen atakta Luis Suarez, topla sol kanatta buluştu. Kafasını kaldırdıktan sonra arka direğe hareketlenen Edinson Cavani'ye harika bir orta açan Suarez'in bu pası, Cavani'nin aynı şıklıktaki kafa vuruşuyla asiste dönüştü ve Uruguay, 1-0 öne geçti.

        Uruguay, golden sonra kendi yarı alanına çekildi ve kapacağı toplarla kontraatağa çıkmayı denedi. Portekiz ise, organize Uruguay savunmasını aşmakta zorlandı.

        38. dakikada Portekiz gole yaklaşan taraf oldu: Ricardo Pereira'nın sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Gonçalo Guedes'in kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kaldı.

        İlk yarıda son dakika oynanırken bu kez Uruguay gole yaklaştı: Diego Godin'in uzun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Edinson Cavani'nin çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve Uruguay, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

        MUSLERA'YA İLK GOLÜ PEPE ATTI!

        Portekiz, aradığı golü 55. dakikada buldu: 55'inci dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Joao Mario, Raphael Guerreiro ile paslaşmayı tercih etti. Borussia Dortmund forması giyen Guerreiro, hiç bekletmeden ortasını yaptı ve bu ortaya altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Pepe, kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi. Bu gol, Muslera'nın Dünya Kupası'nda yediği ilk gol oldu!

        Uruguay'ın Portekiz'e cevabı çok gecikmedi. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde gelişen hızlı atakta sahneye bir kez daha Cavani çıktı. Rodrigo Bentancur'un yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Edinson Cavani, yaptığı harika plase ile topu kaleci Rui Patricio'nun solundan ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi! Cavani, Dünya Kupası'ndaki 3. golünü atmış oldu.

        70. dakikada Fernando Muslera'nın sektirdiği topla ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Bernardo Silva'nın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Maçın yıldızı Cavani, 74. dakikada sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi ve yerini Christian Stuani'ye bıraktı.

        Maçın 90+4'üncü dakikasında Portekiz, Ricardo Quaresma ile girdiği pozisyondan sonuç alamadı!

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Uruguay, çeyrek finale yükselerek Fransa'nın rakibi oldu. Son iki Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalmayı başaramayan Portekiz, 2018 Dünya Kupası'nda da son 16 turunda elendi. Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'na son 16 turunda veda eden Portekiz, Brezilya'daki 2014 Dünya Kupası'nda ise gruptan çıkamamıştı.

        MUSLERA İLK GOLÜNÜ YEDİ

        Galatasaray'da forma giyen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, bu turnuvadaki performansıyla göz dolduruyordu. A Grubu'nu 3'te 3 yaparak lider tamamlayan Uruguay'da 32 yaşındaki eldiven, kalesinde henüz gol görmeyen tek isim olarak bu maça çıkmıştı ancak Muslera'nın serisini yine tanıdık bir isim olan Pepe noktaladı.

        RONALDO VEDA ETTİ!

        Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, bu turnuvada da beklentileri boşa çıkarmayarak attığı gollerle takımının son 16 turuna kalmasında baş rolü oynamıştı. Tecrübeli golcü, Uruguay karşısında suskun kaldı ve turnuvaya veda etti!

        B Grubu'nun ilk maçında İspanya filelerini 3 kez havalandıran ve Fas karşısında da takımını öne geçiren golü atan Portekizli yıldız, milli maçlardaki toplam gol sayısını 85'e çıkararak 84 kez ağları sarsan Macar efsanesi Ferenc Puskas'ı geçti.

        Avrupa'daki milli takımlar dikkate alındığında en golcü oyuncu konumuna gelen Ronaldo, dünya genelinde ise 109 gole sahip İranlı Ali Daei'nin ardından ikinci sıraya yükseldi.

        46 YIL SONRA

        2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında yarın karşı karşıyagelen Uruguay ile Portekiz, 46 yıl sonra birbirlerine rakip olacak.İki takım son olarak 1972'de karşılaşmıştı.

        ARALARINDAKİ MAÇLAR

        İki ekip bugüne kadar yalnızca3 kez karşı karşıya geldi. Uruguay ile Portekiz tarihlerinde ilk kez 26 Haziran 1966'da Portekiz'in başkenti Lizbon'da karşılaştı. Hazırlık maçını ev sahibi ekip 3-0 galip tamamladı.Taraflar son olarak 2 Temmuz 1972'de Brezilya'da kozlarını paylaştı. Brezilya Kurtuluş Kupası'ndaki maç 1-1 sona erdi.

        URUGUAY 55. MAÇINDA

        Dünya Kupası tarihinin en tecrübeli milli takımlarından olan Uruguay, 13. kez finallerde mücadele ediyor. Ev sahibi olduğu 1930 ve Brezilya'da düzenlenen 1950'de iki kez kupayı kazanan Uruguay, toplam 54 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 23'ünde sahadan galibiyetle ayrılan Uruguay, 12 kez berabere kaldı, 19 kez de sahadan yenik ayrıldı.Güney Amerika ekibi, 85 gol atıp, kalesinde 71 gol gördü.

        PORTEKİZ'İN 30. SINAVI

        Son 5'iüst üste olmak üzere toplamda 7. kez Dünya Kupası'na katılan Portekiz, şampiyonada bugüne kadar 29 maça çıktı. Bu maçlarda 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi alan Avrupa temsilcisi, 48 gol atarken, kalesinde ise 33 gole engel olamadı.

        URUGUAY

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek 1930 ve 1950 şampiyonu Uruguay Milli Takımı, hücum hattındaki Edinson Cavani-Luis Suarez ikilisine güveniyor.

        Rusya, Suudi Arabistan ve Mısır'ın bulunduğu A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Uruguay Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Kariyerinin büyük bölümünü Güney Amerika'da geçiren, Avrupa'da ise Milan, Cagliari ve Oviedo'yu çalıştıran 71 yaşındaki Oscar Tabarez'in 2006'dan beri teknik direktörlüğünü yaptığı Uruguay, Güney Amerika eleme grubunda 9 takımla karşılaştı.

        Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Peru, Şili, Paraguay, Ekvador, Bolivya ve Venezuela ile mücadele eden Uruguay, 18 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak 31 puan topladı ve grup ikincisi olarak 2018 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        Teknik direktör Tabarez böylece 2011 Copa America'da şampiyonluğa taşıdığı Uruguay Milli Takımı ile 1990, 2010 ve 2014'ten sonra 4. defa Dünya Kupası'na gidecek.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Hector Scarone, Angel Romano, Obdulio Varela, Pedro Rocha, Rodolfo Rodriguez, Hugo de Leon, Carlos Alberto Aguilera, Ruben Sosa, Enzo Francescoli, Alvaro Recoba, Diego Forlan gibi önemli isimlerin forma giydiği Uruguay, formda golcüleriyle dikkati çekiyor.

        Bu sezon 28 golleFransa liginde gol krallığına ulaşan Paris Saint-Germain'in santraforu Edinson Cavani, 10 golle de Güney Amerika elemelerinin en skoreri oldu. Hücum hattındaki diğer bir yıldız oyuncu Luis Suarez ise İspanya liginde 25, elemelerde de 5 kez fileleri havalandırdı.

        Kalesini Galatasaraylı Fernando Muslera'nın koruduğu Uruguay, Sampdoria'dan Lucas Torreira, Inter'den Matias Vecino, Juventus'tan Rodrigo Bentancur, Atletico Madrid'den Diego Godin ve Jose Maria Gimenez'i de kadrosunda barındırıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Kupanın oynandığı ilk yıllarda dünyanın en güçlü takımları arasında yer alan Uruguay, 12 defa katıldığı organizasyonda 2 şampiyonluk (1930, 1950) yaşadı. 1970'li yıllara kadar dünyanın en iyi milli takımları arasında yer alan Uruguay, sonrasında giderek düşen bir form grafiği sergiledi.

        ABD 1994 ve Fransa 1998'de düzenlenen turnuvalara katılamamasının ardından yeniden yapılanmaya giden Güney Amerika temsilcisi, uluslararası futbol arenasında adını duyurarak eski günlerine dönüş sinyali verdi.

        Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliğini yaptığı 2002'deki turnuvada gruplara kalan Uruguay, Güney Afrika 2010'da beklenen çıkışı yaptı ve organizasyonu 4. sırada bitirdi. Uruguay, son olarak katıldığı Brezilya 2014'te ise gruptan çıkmayı başaramadı.

        Uruguay'ın dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1930 - Şampiyon

        1950 - Şampiyon

        1954 - 4'üncü

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Çeyrek final

        1970 - 4'üncü

        1974 - Grup aşaması

        1986 - Son 16 turu

        1990 - Son 16 turu

        2002 - Grup aşaması

        2010 - 4'üncü

        2014 - Son 16 turu

        PORTEKİZ

        İspanya, Fas ve İran'ın bulunduğu B Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Portekiz Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Fernando Santos'un 2014'ten bu yana teknik direktörlüğünü yaptığı ve 2016'da tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğuna taşıdığı Portekiz, Avrupa elemelerinde İsviçre, Macaristan, Faroe Adaları, Letonya ve Andorra'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta İsviçre ile çekişen Portekiz, oynadığı 10 karşılaşmada 9 galibiyet ve bir yenilgi alarak 27 puan topladı. Elemelerde attığı 32 gole karşılık sadece 4 gol yiyen Portekiz, averajla grubu lider bitirdi ve Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Eusebio, Coluna, Simoes, Jose Augusto, Torres, Jaime Graca, Rui Costa ve Luis Figo gibi isimlerin parladığı Portekiz'in en önemli kozu, şüphesiz Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo olacak.

        Real Madrid'de üst üste 3. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ve 15 golle Avrupa elemelerinin 2. en golcü ismi olan Ronaldo, Eusebio'dan (1966) sonra Dünya Kupası'nda gol krallığını elde eden ikinci Portekizli olmak istiyor.

        33 yaşındaki Ronaldo ayrıca 84 golle Macar Ferenc Puskas'a ait "milli takım formasıyla en çok gol atan Avrupalı futbolcu" rekoruna doğru ilerliyor. Ronaldo'nun efsane futbolcu Puskas'ı yakalaması için 3 gol atması gerekiyor.

        Elemelerde ağları 9 kez sarsan Andre Silva'nın yanı sıra Bernardo Silva, Gonçalo Guedes, Gelson Martins, William Carvalho ve Joao Mario, Portekiz kadrosunda göze çarpıyor.

        Beşiktaş'tan Pepe ve Ricardo Quaresma, Göztepe'den ise Beto'nun çağrıldığı kadroda, Türkiye'deki futbolseverlerin Fenerbahçe'den tanıdığı Bruno Alves ve bir dönem Beşiktaş'ta oynayan Manuel Fernandes de yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Portekiz Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 6 kez katıldı. Portekiz, turnuvadaki en iyi derecesini, ilk tecrübesini yaşadığı 1966 yılında elde etti. Eusebio'nun sürüklediği takım, klasman karşılaşmasında Sovyetler Birliği'ni 2-1 mağlup ederek 3'üncü oldu. Almanya 2006'da da yarı finale yükselmeyi başaran Portekiz, son olarak katıldığı Brezilya 2014'te ise gruptan çıkamadı.

        Portekiz'in dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1966 - 3'üncü

        1986 - Grup aşaması

        2002 - Grup aşaması

        2006 - 4'üncü

        2010 - Son 16 turu

        2014 - Grup aşaması

        SON 16 TURU EŞLEŞMELERİNİN TARİHLERİ VE PROGRAMI

        Son 16 turundaki tüm eşleşmelerin maç tarihleri ve programı şöyle:

        1 Temmuz Pazar

        17.00 İspanya-Rusya (Luzhniki Stadı)

        21.00 Hırvatistan-Danimarka (Nizhny Novgorod Stadı)

        2 Temmuz Pazartesi

        17.00 Brezilya-Meksika (Samara Arena)

        21.00 Belçika-Japonya (Rostov Arena)

        3 Temmuz Salı

        17.00 İsveç-İsviçre (Saint Petersburg Stadı)

        21.00 Kolombiya-İngiltere (Spartak Stadı)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ