Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Usta şeflerin gizli formülleri! Bu gizli malzemelerle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz!
        1

        ESMER ŞEKER

        Unlu mamüller ve tatlılarda sıklıkla kullanılan esmer şeker, özellikle soslara ayrı bir lezzet katıyor. Fırında yapılan etin ya da kavrulmuş sebzelerin yanına esmer şeker ile lezzetlendirdiğiniz sosunuzu da ekleyebilirsiniz.

        2

        TARÇIN

        Tatlılarla bütünleşen tarçının aslında diğer yemeklere de leziz bir aroma verdiğini biliyor muydunuz? Usta şeflere göre tarçın, kırmızı ete ve kümes hayvanlarına da çok yakışıyor. Fırın ya da kızartmalarınızda tarçından mutlaka yararlanmanız öneriliyor.

        3

        BALIK SOSU

        Yurt dışında hazır hali satılan balık sosları mayoneze benzer. Adından dolayı bazı kişilerin çekindiği balık sosunda düşünülenin aksine balık tadı yok. Bu sos salatalara, balık yanına ve çorbalara çok yakışır.

        4

        TEREYAĞ

        Türk yemek kültüründe de neredeyse her tarifte kullanılan tereyağ, yemeklere zenginlik katar. Uzmanlara göre tereyağ ile yemek pişirmek lezzeti iki kat artırıyor.

        5

        LİMON SUYU

        Limon suyu genellikle salatalara ya da aroma verilmesini istenen tatlılara kullanılır fakat usta şefler limon sosunun balıklara ve et yemeklerine çok yakıştığını söylüyor. Özellikle ağır yemekleri daha hafif ve ferah bir hale getiren limon sosunu patates püresinde de kullanabilirsiniz.

        6

        SUSAM YAĞI

        Asya kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan susam yağı, alışılmadık tadıyla aslında Türk kültüründe pek kullanılmaz. Usta şeflerin söylemlerine göre susam yağı soslara benzersiz bir tat verir ve salatalara da çok yakışır.

        7

        REZENE

        Rezenenin tadından anason geldiği için herkes tarafından sevilmez fakat şeflerin önerilerine göre bu bitki deniz ürünlerine çok yakışır. Balık yemeklerinin yanında rezene ile yapılmış bir sos ağırlığı alacak ve yemeği daha ferah hale getirecektir.

        8

        AKÇAAĞAÇ ŞURUBU

        Doğal akçaağaç şurubu sağlık için çok faydalıdır. Antioksidan açısından oldukça yararlı olan akçaağaç şurubunun sindirimi de diğer tatlandırıcılara göre daha kolaydır. Tatlıların dışında et ve sebze yemeklerine de çok yakışır.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ