Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünyanın en ilginç, tuhaf meslekleri: Dünyadaki en tuhaf meslekler listesi
        2

        OKÜLARİST

        Çoğu kişinin bilmediği bu meslek yapay göz yapan kişileri kapsıyor. Görme yetisini kaybeden veya travma sonucu gözleri alınan kişiler için estetik bir görüntü sağlayan yapay gözleri yapan kişilere okülarist deniyor.

        3

        KOKU UZMANI

        Deodorant ve parfüm markalarının vazgeçilmez meslek dalı tabiki de koku uzmanlarıdır. Bu uzmanlar farklı tiplerde ve yaşlarda insanları koklayarak kokunun vücuttaki kalıcılığını ve etkisini gözlemliyor. Kısaca kişilerin kötü kokup kokmadığını test ediyor.

        4

        SEKSÖRLÜK

        Dünyada çok az kişinin yaptığı ve oldukça zor olan bu meslekte kişiler kuluçkadan yeni çıkmış civcivlerin cinsiyetlerini belirliyor. Bu mesleğin en çok yaygın olduğu ülke ise Güney Kore olarak karşımıza çıkıyor.

        5

        PANDA BAKICILIĞI

        Özellikle Çin'de yaygın olan bu meslek pandaların ihtiyaçlarını karşılamayı içeriyor. Bu eğlenceli ve anlamlı işin kazancı çok iyi olmasa da ücretsiz yemek, konaklama gibi pek çok avantajı bulunuyor.

        6

        ADA BEKÇİSİ

        Belki de dünyanın en şanslı mesleklerinden sayılabilecek bu meslegi yapan kişiler altı ay boyunca o adada kalıp bütün imkanlarından yararlanabiliyor. Bu pozisyon için oldukça çok başvuru geliyor olsa da çok az kişi bu pozisyon için seçiliyor.

        7

        YILAN ZEHRİ TOPLAYICISI

        Bazı yılanlar var ki zehirleri oldukça değerli. Tıbbi araştırmalar için gerekli olan bu mesleği yapmak cesaret istese de özellikle yurt dışında oldukça yaygın bir meslek olarak karşımıza çıkıyor.

        8

        PROFESYONEL UYKUCU

        Bu mesleği yapan kişiler uyku deneyimini rapor eden firmalar tarafından tercih ediliyor. Genellikle yatak firmalarının tercihi olan bu meslek ile kazanç sağlamak için tek ihtiyacınız olan şey derin bir uyku.

        9

        ŞANS KURABİYESİ YAZARLIĞI

        Teknik bilgi ve sertifika gerektiren bu ilginç meslekte amaç anlamlı ve komik cümleleri en kısa şekilde kurabiyelerin içine sığacak şekilde yazmak.

        10

        GOLF TOPU DALGICI

        Golf oynarken toplar denize veya tehlikeli sulara kaçtığında çoğumuz yeni top alıp oyuna devam ederiz. Bu mesleği yapan kişiler ise golf toplarını bataklıklardan çıkartarak para kazanıyor. Çıkarılan toplar ise golf kurslarına satılıyor.

        11

        ETİK HACKER

        'Hacker'lık ile etik olma kavramı bir arada farklı bir yapı oluştursa da gerek hükümetler gerek şirketler tarafından tercih edilen bir meslek türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu mesleğin tanımında ise sistem güvenliğinin izinli olarak aşılması kavramı yer alıyor.

        12

        SAHTE YÖNETİCİ

        Özellikle Çin'de yaygın olan bu sektör ile yeterli deneyiminiz yoksa bile yönetici kılığına girerek çalışabilir, karşılığında ise yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz.

        13

        CANLI MANKENLİK

        Makyaj ve kıyafetleri ile dikkat çeken canlı mankenler özellikle tanıtım reklam ve organizasyonların aranan mesleği haline gelmiş durumda. Vücut boyamaları ve kostümleri ile heykel görüntüsü veren canlı mankenler de ilginç meslekler arasında yer alıyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ