Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bugün okullar tatil mi, okul yok mu? 10 Ocak 2023 Salı bugün okul var mı, hangi ilçelerde kar tatili yapılacak? Kar tatili olan iller ve ilçeler listesi
        1

        9 Ocak Pazartesi günü kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Van'da eğitime ara verildi. Toroslar'daki kar yağışı 12, 13 ve 14'ünde Anadolu'nun büyük bir kısmında yoğun olarak hissedilecek. 41 ilde kar yağışı beklendiği açıklamasının ardından gözler "10 Ocak Salı yarın okullar tatil mi, kar tatili var mı? sorusuna çevrildi. Ankara, Sivas, Kayseri, Konya, Erzincan, Yozgat'ta önümüzdeki hafta yoğun kar yağışı bekleniyor. Van, Bayburt, Karaman, Burdur, Bilecik ve Hakkari gibi illerde 10 Ocak yarın tatil olup olmadığına dair Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyor. İşte, 10 Ocak kar nedeniyle tatil olan iller...

        2

        SOĞUK HAVA KÜTLESİ GELİYOR!

        10 Ocak Salı gününde batı bölgelerden yağışlı bir hava kütlesi geliyor. Yağışlı hava kütlesi, batı bölgelerinde şiddetli hissedilecek.

        İzmir, Aydın, Muğla, Isparta, Denizli, Mersin ve Antalya'ya kadar olan bölgelerde şiddetli yağış gözleniyor. Bu şiddetli yağışların su baskınlarına neden olabileceğine dikkat çekildi.

        Toroslar'da etkili olması beklenen kar yağışı ayın 12 ,13 ve 14'ünde Anadolu'nun büyük bir kısmında yoğun hissedilecek.

        3

        KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

        Önümüzdeki hafta Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Yozgat ve Erzincan'da yoğun kar yağışı beklenirken Doğu Anadolu'da çok fazla kar yağışı beklenmiyor. 10 Ocak salı günü Marmara da yağış görülmesi bekleniyor. İstanbul'un alacağo yağış çok şiddetli olmayacak.

        4

        METEOROLOJİ'DEN 41 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre 8 - 13 Ocak günleri arasında 41 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor.

        5

        Kar yağışı beklenen iller şu şekilde;

        Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

        6

        YILIN İLK KAR TATİLİ HABERİ GELDİ!

        DHA'da yer alan habere göre Van'da gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. 2023 yılının ilk kar tatili haberi Van'dan geldi. Kentte kar yağışı nedeniyle İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşıma kapsamındaki okulların tatil edildiği duyuruldu.

        7

        9 OCAK PAZARTESİ VAN'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

        Kar kalınlığı kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. Van Büyükşehir Belediyesi, 600 personel ve 300 iş makinesi ile kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

        8

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Van ili merkez (İpekyolu-Edremit-Tuşba) ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurul Kararı ile "Taşımalı Kapsamındaki Öğrencilere" okullar yarın (09.01.2023) bir (1) günlüğüne tatil edilmiştir.''

        9

        ARTVİN'DE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ!

        AA'da yer alan habere göre Artvin'in Borçka ve Murgul ilçelerindeki bazı okullarda da, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Borçka ilçesindeki Camili Yatılı Bölge Okulu ile Murgul ilçesindeki Damar köyünde eğitime 9 Ocak'ta ara verildi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ