‘Ay o Dallas ömrümüzü yedi’
Funda Arar'ın bu akşam 80'ler konseri var. Dört dörtlük hazırlanmış. Biz de provalarda Arar'ı dinleyip 80'leri konuştuk
ABONE OLŞu sıralar nostaljinin çok ekmeği yeniyor. İyisi de yapı - lıyor kötü iş de arada kaynı - yor. Ama bu akşam 80’leri hatırlamak, o günleri yâd etmek ya da eğlenmek isteyenlere göre bir konser var: Funda Arar 80’ler konseri.
Şarkılardan dekora kadar her şey düşünülmüş. Üstelik “Seksen - ler” deyince aklınıza kimler geli - yorsa onların parçalarını okuyacak: Fikret Kızılok, Coşkun Sabah, Zeki Müren, Sezen Aksu, Nilüfer, Kaya - han, Zerrin Özer, Edip Akbayram, Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur... Var da var! Bu konser için aylarca çalışan Funda Arar’ı son provasında ziyaret ettik; darbeden o dönemlerin modasına kadar her şeyi konuştuk.
Epeydir yapmak istiyordum bu konseri. Repertuvara yılbaşından beri çalışıyoruz. Uzamasının bir nedeni de şarkı seçmekti, çok var ve hangi birini alsak diye düşündük. Sevdiklerime ve yakınlarıma danıştım ve sonunda ortaya çıktı. ‘
■ Gelenleri neler bekliyor? 80’lere dair görsellerimiz de var.
Sahneyi bir görsen, kaset kapakları, disko topu ve daha neler neler... Orada hikâyeler de anlatacağım. Şarkılar söyleyip o dönemlere gideceğiz. Ona göre de giyineceğim. Ama vatkaları azalttırdım, ben doğuştan vatkalıyım. Kapılardan sığamam! Hem eğlenceli hem de komik olacak gibime geliyor.