Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehir şehir Türkiye'nin gurme haritası geliyor!

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, Türk mutfağının artık yazılı bir veri tabanı ve gurme anayasası olacağını söyleyerek “Mutfaklar tek bir standarda kavuşacak. Hem iller hem de ilçe yemekleri veri tabanı oluşturulacak. 2017’de bu çalışmayı tamamlayacağız” dedi ürkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, şehir şehir gurme haritası çıkaracaklarını açıkladı. Türk mutfağının artık yazılı bir veri tabanı ve gurme anayasası olacağını söyleyen Yılmaz, “Böylece mutfaklar tek bir standarda kavuşacak” dedi.

        İzmir Kuşadası- Efes Kongre Merkezi’nde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda (Aegean Hosttech) Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzet ustaları buluştu. Yılmaz, Türkiye’deki profesyonel şeflerin imza atacağı çalışmada, otel ve restoranlardaki mutfaklarda yapılan yemeklerin bir standart altında toplanacağını söyledi.

        Yılmaz şunları dedi: “Bugüne kadar sektörde ‘Yaptığını yaz, yazdığını yap’ mantığı mevcut değildi. Biz sadece yapıyorduk ama bunun veri tabanını tutmuyorduk. Hem iller bazında hem de ilçeler bazında yemeklerin nasıl yapılacağı konusunda veri tabanı oluşturulacak. Şehir şehir gurme haritası çıkaracağız. Türk mutfağının artık yazılı bir veri tabanı ve gurme anayasası olacak. Böylece mutfaklar tek bir standarda kavuşacak. Milyonlarca dolar turizm geliri olan ülkemizdeki lüks otellerde aynı yemekler, farklı şekilde sunuluyor. Bir standartlarını belirleyip bunların yazılımlarını oluşturacağız. Dolayısıyla her yerde çıkan yemek aynı standartta olacak. Nasıl ki her ilacın bir reçetesi varsa yemeklerimizin de reçetesi olacak. 2017 yılında bu çalışmayı tamamlayacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ