Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Günde sadece 6 hareketle fit olun
        1

        Sema EREREN / HABERTÜRK CUMARTESİ

        Dünyanın en prestijli dergilerinden The Journal of the American College of Cardiology’de yayımlanan makaleye göre günde 5-10 dakikalık hafif tempolu koşu bile ömrü uzatıyor. “Yok ben koşamam” derseniz güne 6 hareketle de başlayabilirsiniz.

        2

        Altın kural: Her hareketi 20 saniye yaptıktan sonra 10 saniye dinlenmeyi unutmayın. 6 hareketi sırasıyla tamamladıktan sonra 2’nci sette sıraya sadık kalarak hareketleri yeniden yapın.

        3

        1- Jumping Jack

        Bacaklarınızı yana açarak zıplarken ellerinizi de yukarıda birbirine değdirin. Bu şekilde kol ve bacaklarınızı aynı anda açıp kapatarak tempolu biçimde zıplayın.

        4

        2- Burpee

        Şınav pozisyonuna geçin, sonra ayaklarınızı ellerinize doğru yaklaştırmak için zıplayın, ardından sıçrayarak doğrulun. Daha sonra tekrar şınav pozisyonuna geçin.

        5

        3- Crunch

        Mat üzerine uzanın ve dizlerinizi kırarak yere basın. Ayaklarınızın omuz genişliğinde açık olmasına dikkat edin. Ellerinizi ensenizde sabitleyerek harekete başlayın. Omuzlarınızı karın kasınızı kullanarak yerden kaldırın ve yavaş biçimde mata indirin.

        6

        4- Squat

        Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sırtınızı dik tutun. Ağırlığı topuklarınıza vererek tıpkı bir sandalyeye oturur gibi kontrollü biçimde eğilip kalkın.

        7

        5- Mountain climber

        Şınav pozisyonuna geçin. Sol bacağınızı göğsünüze çekerken sağ bacağınızı gerin. Daha sonra bacaklarınızı yer değiştirerek göğsünüze çekmeye devam edin ve hareketi tekrar edin.

        8

        6- Lunge

        Ayaklarınızı omuz hizasında açın. Bir bacağınızla öne doğru adım atın ve dizinizden kırarak eğilin. Öne attığınız bacağınızın 90 derece açık olmasına özen gösterin. Bu esnada diğer bacağınızı da yere paralel olacak şekilde kırın. Daha sonra tekrar başlangıç pozisyonuna dönün ve yine aynı bacağınızı öne doğru atın. Hareketi yaparken çok fazla ileriye adım atmaya çalışmayın ki daha kontrollü olsun...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ