Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nerede o eski 'ağır abi'ler?

        Günümüzde ''külhanbeyi'', ''kabadayı'' denilince akla gelen imajın değişmez aksesuarı olan yumurta topuk ayakkabı, geçmişte yaygın şekilde giyiliyordu. Geçen zamanla birlikte toplumun sosyal yapısındaki ve tüketim alışkanlıklarındaki değişime bağlı olarak, yumurta topuk ayakkabı da bir ''nostalji nesnesi'' haline döndü.

        Siparişle sınırlı sayıda üretilen yumurta topuk ayakkabıya ilgi gösterenler arasında, yurt dışında yaşayan gurbetçiler başı çekiyor.

        Dana derisinden kösele taban üzerine tek parça deriden ve tahta topuktan imal edilen yumurta topuk ayakkabılar, ağırlıklı olarak Samsun'un Çarşamba ilçesinde üretiliyor. İlçeye özgü modeller, geçen yıl Çarşamba Kunduracılar Odası tarafından Türk Patent Enstitüsüne tescil ettirildi.

        Bursa Ayakkabıcılar ve Benzerleri Odası Başkanı İbrahim Aytekin, yumurta topuk ayakkabının, bir dönemin gelenekleri arasında yer aldığını belirtti.

        Yumurta topuğun, geçmişte çok sattığını ifade eden Aytekin, ''ama 40 yıl önce seri üretimi yapılan yumurta topuk, şu an siparişle tek tük yapılır hale geldi. Toplumdaki gelişmelerle birlikte yumurta topuk, yerini ithal ayakkabılara bıraktı'' dedi.

        Aytekin, günümüz erkeklerinin, genellikle İtalyan veya ''comfort'' tarzı ayakkabıları tercih ettiğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ