Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Parkur kraliçesi attan düştü, yoğun bakımda

        Çok iyi bir at binicisi olan Akçura, 4 gündür yoğun bakımda tutuluyor Anemon Oteller zincirinin sahibi Manisalı ünlü işadamı İsmail Akçura ile Nihal Akçura çiftinin kızları Aslı Akçura, geçtiğimiz hafta çarşamba günü ailesinin Manisa'ya bağlı Bozköy'deki çiftliklerindeki Baybora adlı İngiliz atına binerek gezmeye çıktı. Ancak, belirlenemeyen bir nedenle ürkerek şahlanan at, genç kızı üzerinden attı. Akçura, kendini korumaya çalışırken, atın çiftelerine maruz kaldı. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Akçura'nın şah damarı darbe aldı. Ailesi ve çiftlikte bulunan yakınları tarafından hemen Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Akçura, buradaki ilk tedavisinin ardından özel ambulans helikopterle İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

        AİLESİ BAŞINDA BEKLİYOR Amerikan Hastanesi'nde bir dizi ameliyat geçiren 35 yaşındaki Akçura halen yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunuyor. Aslı Akçura'nın annesi Nihal Akçura ile kardeşi Oğuz Akçura ve yakınları da başından ayrılmıyor. Geçirdiği ağır ameliyat nedeniyle doktorlar tarafından uyutulan genç kızın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

        İYİ BİR AT BİNİCİSİYDİ İzmir Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi de olan Aslı Akçura'nın çok iyi bir at binicisi olduğunu söyleyen kulüp üyesi arkadaşları, "Aslı küçük yaştan beri iyi bir at binicisiydi. Birçoğumuz ona imrenirdik. Ama, nasıl böyle üzücü bir olay oldu anlamış değiliz. Atı, mutlaka bir şeyden ürkmüş olmalı. Aksi takdirde Aslı böyle bir kaza geçirmezdi. Çok üzgünüz. Bir an önce arkadaşımızın iyileşip aramıza dönmesini istiyoruz" dediler. Yarış severlerin yakından tanıdığı Alaratay, Süpertay adlı İngiliz atlarının da sahibi olan İşletme Fakültesi Mezunu Aslı Akçura, Anemon Grubu'nda İcra Kurulu Üyeliği ile Finans ve Mali İşler Koordinatörlüğü görevini yürütüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ