Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam En küçük yolcu İstanbul'da

        Gazze'ye insani yardım taşırken İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin en küçük yolcusu 1.5 yaşında Türker Kağan Çetin, annesiyle birlikte İsrail'in Tel Aviv kentinden THY uçağıyla İstanbul'a geldi. Mavi Marmara'nın başmühendisi Ekrem Çetin'in oğlu 1.5 yaşındaki Türker, anne babasıyla gemide bulunuyordu.

        "19 ÖLÜMÜZ, 14 KAYBIMIZ VAR..."

        İsrail'in çok sert davrandığını söyleyen Tahsin Kul, askerlerin dipçiklerle kendilerine vurduğunu söyledi.

        Serbest bırakılan 3 kişi THY'nin tarifeli uçağıyla Tel Aviv'den Atatürk Havalimanı'na geldi. Geminin Çarkçıbaşısı'nın eşi olan Nilüfer Kaan Çetin, bebeği olduğu için ilk gönderilenlerden birisi olduğunu belirtti. Her şeylerine el konulduğundan söz eden Nilüfer Kaan Çetin, 19 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralı ve 14 kişinin de kayıp olduğuna dikkat etti. Çetin, "Kamaramda çatışmaların 30 santim yakınındaydım. Son derece kötü ve sert tartışmalar yaşandı. Şu anda Mavi Marmara gemisini içinin tamamı kan. Yaralıların 3-4 tanesi ağır. Onları helikopterle bizden önce Aşdod Limanına ulaştırdılar. Diğerleri ufak tefek şarapnel yaraları, gazdan etkilenenler. Ölen ya da yaralananlardan kaçı Türk kaç tanesi diğer milletlerden belli değil. Kaybolanlar denize mi atıldı belli değil." diye konuştu.

        Gemideki yolcuların yarıya yakının kadın olduğunu söyleyen Çetin, tek çocuğun kendi bebeği olduğunu ifade etti.

        "MAVİ MARMARA, FELAKETİ YAŞAYAN GEMİ OLDU"

        Çetin, İsrail askerlerinin direk ateşe başladıklarına işaret ederek, "Önce uyarı ateşi başladı. Mavi Marmara yoluna devam edince taciz ateşleri, saldırı ateşlerine dönüştü. Daha sonra ses ve sis bombaları atıldı. Ardından gaz bombaları atıldı. Sonra yukarıdan helikopterlerle iniş gemiye başlatıldı. Ve etrafımızda iskele ve sancakta 20'şer tane başta ve kıçta 5 ile 10'ar tane 40' a yakın zodiak bot vardı. Ellerinde bir liste olduğunu biz de duyduk ama kimler olduğunu bilmiyoruz. Diğer gemiler direniş olmadığı için sorunsuz şekilde alınmış. Mavi Marmara felaketi yaşayan gemi oldu. İsrail'in gemidekileri tutma gerekçesi evrak işlemleri." şeklinde konuştu.

        Tahsin Kul isimli yaşlı vatandaş da, İsrail'in kendilerin çok sert davrandığını, dipçiklerle vurduğunu anlattı.

        GÖKHAN ARTAN / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ