Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Trafik canavarı bayram mesaisine erken başladı

        Yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

        Ziya Şahin (29) yönetimindeki 54 TF 654 plakalı kamyonet ile sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 58 YD 815 plakalı otomobil, Sivas-Ankara karayolunun Yıldızeli ilçesi çıkışında çarpıştı.Otomobilde bulunan Muhsin Eker (27) kaldırıldığı Yıldızeli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.Gözaltına alınan kamyonet sürücüsü, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

        Burdur'un Tefenni ilçesi yakınlarındaki trafik kazasında da biri çocuk 4 kişi yaralandı.

        Denizli'den Tefenni'ye bir yakınlarına taziye ziyaretine geldikleri öğrenilen, Nihat Yıldıran'ın (57) kullandığı 20 D 0825 plakalı otomobil, Tefenni-Çavdır karayolu 14. kilometresindeki Karakuzu rampalarında yoldan çıkarak devrildi. Arka lastiğinin patladığı belirlenen otomobilde bulunan Hatice Aydemir (87), Fatma Özdemir (54), Şenay Yılmaz (36) ve Burak Musa Yılmaz (5) yaralandı. Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hatice Aydemir ve Fatma Özdemir'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

        Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki trafik kazasında da 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

        İzmir'den Beyşehir'e gittikleri öğrenilen, Hakkı Kubat'ın (24) kullandığı 35 KSY 61 plakalı otomobil, Şarkikarağaç-Konya karayolu Felepınarı mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada otomobilde bulunan Fatma Kubat (48) hayatını kaybederken, yaralanan Mevlüt İnce (15), Hanife Kubat (16) ve Hakkı Kubat, Şarkikarağaç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Hanife Kubat'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        BAYRAMI HASTANEDE GEÇİRECEKLER

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

        Adıyaman Gölbaşı karayolu Akpınar köyü yakınlarında yol yapım çalışmalarının devam eden bölümünde Hasan Yıldız yönetimindeki 46 FB 078 plakalı otomobil ile bayram izinlerini geçirmek için Karaman'dan Adıyaman'a geldiği öğrenilen Gürsel Aslan yönetimindeki 70 FA 455 plakalı otomobil Çakal Köprüsü'nde çarpıştı. Çarpışma ile birlikte 70 FA 455 plakalı otomobil Çakal Köprüsü'nden düştü. Kazada sürücü Gürsel Aslan, kardeşi Yusuf Aslan, diğer otomobilde bulunan Hasan Yıldız yaralandılar. Yaralılar, Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Bir başka kaza ise Gölbaşı-Kahramanmaraş karayolu Çatalağaç köyünde meydana geldi.

        Muş'tan bayram izinlerini geçirmek üzere memleketleri Kahramanmaraş'a gittikleri belirtilen Cahit Yurdusev yönetimindeki 46 P 0884 plakalı otomobil, ters şeritte park eden kamyonete ardından da refüje çarpıp takla attı. Kazada, otomobilde bulunan aynı aileden Alaattin, Mehmet ve İsmail Yurdusev ile Yaşar Yurttaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar daha sonra Adıyaman Devlet Hastanesine sevk edildi.

        Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki trafik kazasında da 2 kişi yaralandı.

        Ankara'dan Sivas istikametine giden Bilal Soysal (30) yönetimindeki 58 AR 288 plakalı otomobil, E-88 Karayolunun Akdağmadeni ilçesi Davutlu köyü yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrildi. Kazada yaralanan Soysal ile otomobilde bulunan İlknur Şahin (24), Akdağmadeni Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

        REFÜJE ÇIKTI

        Antalya'daki trafik kazasında ise 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

        Gökhan Karavas'ın kullandığı 26 SP 763 plakalı otomobil, Kundu Yolu Çamlık Sitesi Kavşağı'nda refüjdeki direğe çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Gökhan Karavas, Zeynep Çınar (32), Seval Arın (37) ve oğlu Çağatay Arın (15) yaralandı. Yaralılardan Zeynep Çınar, kaldırıldığı Özel Lara Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gökhan Karavas, Seval Arın ve Çağatay Arın ise Medical Antalya Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazada ölen Zeynep Çınar ve yaralıların Kurban Bayramı tatili için Antalya'ya geldikleri öğrenildi.

        Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında da 1 kişi hayatını kaybetti.

        Fahri Okumuş (40) yönetimindeki 68 HS 939 plakalı hafif ticari araç, tali yoldan Aksaray-Adana karayolu 15. kilometresi Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında ana yola çıkan Halit Y. idaresindeki 68 AH 038 plakalı pancar yüklü kamyonla çarpıştı. Aracında sıkışın Fahri Okumuş, ilk yardım ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarılarak ağır yaralı olarak Aksaray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Okumuş, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü Halit Y. ise gözaltına alındı.

        Şanlıurfa'da ise 2 otomobilin çarpışması sonucu, 6 kişi yaralandı.

        Şanlıurfa - Viranşehir karayolunun 20. kilometresinde Mustafa Uğur yönetimindeki 63 RZ 103 plakalı otomobil ile Sinan Baş'ın kullandığı 63 HH 014 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, sürücüler Mustafa Uğur ve Sinan Baş ile Mehmet ve Şıh Ali Baş ile adı öğrenilemeyen 2 çocuk yaralandı. Yaralılar 112 acil servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ise 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

        Mehmet Güleç'in (43) kullandığı 16 VU 263 plakalı otomobil, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde devrildikten sonra Sinan Burgu yönetimindeki 41 DR 430 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Mehmet Güleç ile 41 DR 430 plakalı otomobilde bulunan Nilsu Burgu ve Kağan Burgu (7) yaralandı. Yaralılar, 112 Acil ekipleri tarafından Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        AMBULANSTA KALBİ DURDU

        Ambulansta kalbinin durduğu ve hastanede yapılan müdahaleyle yeniden hayata döndürüldüğü öğrenilen Mehmet Güleç, durumunun ağır olması nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Mehmet Güleç'in, MHP Orhangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olduğu belirtildi.

        İstanbul Çekmeköy'de meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

        Trafik kazası saat gece yarısı Turgut Özal Bulvarı üzerinde meydana geldi.

        Bursa'nın Gemlik ilçesinde kontrolden çıkan motosiklet, köprü korkuluklarını aşıp dere yatağına uçtu. Kazada motosikletteki iki genç hayatlarını kaybetti.

        Erzurum istikametinden Ağrı istikametine giden yolcu otobüsü Pasinler ilçesi Gözeler mevkiinde şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı.

        Kazada otobüste bulunan 10 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralanan 10 asker Pasinler Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi'ne sevk edildi.

        CUMARTESİDEN İTİBAREN ÖLÜ SAYISI 44

        Hafta sonlarının da eklenmesiyle 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin daha ilk 3 gününde yollar yine kan gölüne döndü. Yurdun dört bir yanında pazartesi 16.00'a kadar meydana gelen kazalarda, 44 kişi öldü, 179 kişi de yaralandı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ