Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uludere Kaymakamı'na böyle saldırdılar! VİDEO

        Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırı kesiminde ölen 35 kişi için Gülyazı köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grubun saldırısına uğradı.

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'den önce köye gelen Kaymakam Yavuz, çadır girişinde bir grup vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

        Bazı vatandaşlar etrafını sararak Kaymakam Yavuz'u korumaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise tekme, tokat ve taşlarla saldırdı.

        Saldırıda yaralanan Kaymakam Yavuz, ambulansla Uludere İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Bakanlar ziyaret etti

        Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırı kesiminde ölen 35 kişi için Gülyazı köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret sırasında bir grubun saldırısına uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un durumunun iyi olduğu bildirildi.

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u hastanede ziyaret etti. Kaymakamın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        KAYMAKAM: "SALDIRGANLAR PROVOKATÖR"

        Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, kendisine saldıranların Uludereli olmadığını belirterek, ''Bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir'' dedi.

        Gülyazı Köyü'nde taziye çadırına giden ve bir grup tarafından darp edilen Kaymakam Yavuz'ın tedavisi Şırnak Asker Hastanesi'nde sürüyor.

        Başından ve yüzünden yaralandığı gözlenen Naif Yavuz, olay ve sonrasında yaşadıklarını AA muhabirlerine anlattı.

        Kendisine saldıranların cenaze sahipleri olmadığını vurgulayan Yavuz, ''Hatta, cenaze sahiplerinden bana bir haber geldi; 'Kaymakama yapılan bu saldırı, bir önceki saldırıdan daha çok bizi rencide etmiştir. Çok daha üzmüştür' diye. Cenaze sahipleri beni aradılar. Üzüntülerini dile getirdiler'' diye konuştu.

        Naif Yavuz, saldırganlara karşı kendisini köylülerin koruduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

        ''Ben bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir. Cenaze sahipleri beni bağrına bastı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bana saldıranlar asla ve asla cenaze sahipleri değildir. Beni orada koruyan da köylünün kendisidir. Bana vuranların hiçbiri Uludereli değildir. Dışardan gelen provokatörlerdir.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ