Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Acun Ilıcalı: Ben ilk hafta elenirdim

        NAZENİN TOKUŞOĞLU - HT PAZAR

        Röportaj yapmaktan her zaman keyif aldığım, hayata bakışından çok etkilendiğim Acun Ilıcalı bu sene "Survivor" yaptı beni... Dünyanın ilk gazeteci "Survivor"ıyım ben artık. Bu röportaj da tahmin ettiğiniz üzere elendikten hemen sonrası... Gönüllerin birincisiyim o ayrı! Ve artık sorular daha net, daha anlamlı...

        Dünyanın en zor yarışması diyorlardı, "Öyle mi gerçekten Acun Bey" dedim. "Buyurun Nazenin Hanım, deneyin kendiniz görün" dedi. Denedim. 40 derecede kavruldum, aç karnımdan gelen seslerden uyuyamadım, bitkinlikten uyanamadım, ikiyüzlülüğe kızdım, gevezeliğe katlanamadım, elendim, ağladım. Ve işe döndüm, kayıt cihazımı açtım. Panama'da sıcağı sıcağına sormaya başladım Acun'a... Bir de sürprizim var size. Acun Ilıcalı da "Acun Firarda"dan bu yana ilk kez muhabir koltuğunda. Benim sorularım bitti, onunkiler başladı. Fena da sıkıştırmadı hani...

        Elenmek hiç eğlenceli değilmiş Acun!

        Peki neden elendin?

        Sence? İstersen dikkatli cevap ver...

        Çünkü değişik bir tipsin. O grubun içinde farklı duran bir yapın var. 5 dakika sohbet etsem o grupla "Nazenin'i elerler" derim. Herkes aynı boyutta sosyal, girişken, insanları idare eder bir yapıya sahip değil. Sen BBG'de de ilk hafta giderdin. Ben onda biraz daha kalırım mesela. Beşiktaş muhabiriyken Amokaçi'yle takılırdım hatırlıyor musun?

        Hatırlıyorum. Bilerek girmedim ikili diyaloglara, fark etmedin mi?

        Ettim ama girsen de dilinin sivriliğini biliyorum, sonuç yine değişmezdi. Senin şansın ne olurdu biliyor musun? İlk dört elemeyi atlatsaydın seyirci bayılırdı sana ama atlatacağını düşünmedim zaten. "Bu kız mantıklı konuşuyor" diyecekleri bir zaman veremedik sana. Ortalama 3 dakika düştü herkese. 8'e 1 oy almadığına göre belli insanlarla ilişki kurabilmişsin ama yetmedi.

        Bu işin bir matematiği var mı, mesela benim erken eleneceğimi tahmin ettin mi?

        Evet, var. Senin başlarda eleneceğini tahmin ediyordum. Ünlüler takımında olman dezavantajın oldu. Öbür tarafta daha çok kalırdın. Kendi sektöründe ünlü bir sima olduğun için bu ekibe koydum ama bu durumu da tahmin ettim. Üç adım geriden başladın. İlk elemeler kaza kurşunu olur. Şampiyon Merve'nin beşinci hafta gitmesi an meselesiydi. Adadaki şartlar öyle bir lehine gelişti ki, kaldı. Kaldıkça kendini daha iyi ifade edersin.

        'FİNALİ GÖRME ŞANSIM SIFIR'

        Sen katılsan ne yapardın acaba?

        Finali görme şansım sıfır. Seyirci bendeki konsantrasyon eksikliğini yakalayarak nefesimi bir ya da ikinci sms'te keserdi. Balık tutamam, hayatımda hiç yemek yapmadım. Anneme anneler günümde bir çay yapmıştım o kadar. Tek yapabildiğim, her ortamda uyuyabilmek. İyi uyuyorum diye oy atmazlardı herhalde. Sevileceğimi düşünüyorum ama paketlerler beni hemen.

        Survivor'dan ilk yarı değerlendirmesi alalım.

        Uzun vadede seyircinin kanına karışacak bir kadro kurmayı hedeflemiştik, başardık. Çok herkesin tanıdığı, sürekli göz önünde olan değil ama dalında tanınan, en iyi olanlar...

        Kadro da eleştirildi bir sürü şey gibi...

        Her zaman eleştirirler beni ama karne reytingdir. En ünlülerin yarıştığı bir Survivor yapmıyoruz. Bunlarla boğuşmaya alıştım. Şöhretin nimetlerinden yararlanıp dikenlerinden kaçmak diye bir şey yok. Ne yaşarsak bütün Türkiye duyuyor. Yine de Allah'a şükür...

        Survivor'a katılan herkes kârlı mı çıkıyor?

        Survivor büyüsü olan bir yarışma. Zararlı çıkanı görmedim.

        'TV'DE İZLERSİN ARTIK'

        6'ncı Survivor bu. Elendikten sonra forumlara, sosyal medyaya baktım da, seyirci korkutucu derecede dikkatli. İşiniz çok zor.

        Kesinlikle katılıyorum. Özellikle Ünlüler-Gönüllüler konsepti sürekli bir yeniliği zorunlu kılıyor. Ama her Survivor'da bir hikâye var, film gibi. Ben özellikle bir gazetecinin bu hikâye içinde yer almasını çok istedim. Burayı topluma tarafsız bir şekilde anlatsın istedim.

        Halk oylaması olmadan önce ne canlar yanmıştır kulislerden?

        Faciaydı, zamanında çok üzüldük. Artık hak eden insanların yok olup gitmesini engelliyoruz. Şunu çıkarma tabii, sen hak etmiyor muydun? Bahsettiğim şey son dörde kalacağına herkesin kesin gözüyle baktığı isimler...

        Mesela Ümit Karan'a bütün ada oy atsa da halk bırakmaz.

        Ben program devam ederken isim vermek istemiyorum ama belli isimleri halk sonuna kadar tutacak.

        Kimler, neye oy veriyor araştırma fırsatın oldu mu?

        Survivor seyircisi çok dikkatlidir. Pazar günkü duruma göre oylar anında değişir. Çok büyük favorilerin bir anda gittiğini görürsün. Asena mesela, daha çok kalır diye tahmin etmiştim. O pazar günü Tevfik'le konuşma biçimini beğenmedi seyirci ve eledi.

        Bu sene ne kadar harcadın?

        Sen adadayken ben bir programa katıldım ve orada anlattım.

        Ben adada aç susuzken...

        Evet. 10 milyon dolarlık bir harcamamız oldu, aynı işi 4 milyon dolara da yapabilirsin. Yine akıl almaz ödüller var, TV'de izlersin artık.

        İlk kadınların elenmesi saçma değil mi, biri kötüyse öbürü iyidir matematiksel olarak.

        Popüler kadınlar biraz hanım hanımcık oluyor. Atletizmle uğraşmış biri mesela epey renk katabilirdi.

        Üçüncü hafta elenen Seda spor akademisi mezunuydu.

        Ama o kimliğe göre performansı çok iyi değildi. Fırtına gibi esseydi elenmezdi. Ben de çok ümitliydim ama belki ona göre oyunlar denk gelmedi. Daha Survivor'a yatkın kızlar seçmeliyiz, belki bizde de hata var.

        İleriki haftalarda erkek erkeğe bir mücadele oluyor, reytingler aynı kalıyor mu?

        Tabii canım. Kişiler sevildikçe olay başka bir boyuta geçiyor.

        Kondüsyon ve nefes

        Son 5 yılın en flaş ismi?

        Merve... Muhteşem bir performansla gerilerden gelip Survivor'ı kazandı, gelmiş geçmiş en başarılı yarışmacı.

        Peki seçerken hissettin mi?

        Hayır. "Haydi Merve de iyi kız, çağıralım" dedim. Kız kazandı...

        Kavga, reyting demek mi?

        Geçen sene sıfıra yakın tartışmalı Survivor yaşamıştık. Nihatlı Pascallı dönem çok hararetliydi, bu sene Gönüllüler'de fırtına dinmiyor. Yarın ne olacağını inan bilmiyorum. Bu durum reytingi hep tavanda tutuyor.

        'Fransa Survivor'da bir yarışmacı öldü'

        Panama'nın Dominik'ten farkı neydi?

        Panama'nın en önemli farkı Nazenin'in elenmesi oldu. Dominik'te yaşayamamıştık bu duyguyu!

        Acun!

        Prodüksiyon için daha iyi Panama. Adalarda balık var, yarışmacılar kendi yetenekleriyle daha uzun süre yaşama şansına sahipler. Panama'da Dominik'e göre daha az erzak verebildik.

        İnsani alt sınır ne erzak işinde, üç kişinin bayılması mı? Biz ödülleri kazanmamıza, balık tutmamıza rağmen aç kaldık da o yüzden soruyorum!

        Doktorun raporu doğrultusunda anında müdahale ediyoruz. Doktor sakıncalı bir durum saptarsa meyve takviyesi yapıyoruz, sen de gördün. Amacımız insanları açlıktan öldürmek değil, minimum erzakla hayatı sürdürmeleri...

        Adaya gitmeden hepimizi ciddi kontrolden geçirdin; önceki yıllarda ağzın mı yandı?

        Sen içerideyken Fransa Survivor'da bir yarışmacı hayatını kaybetti.

        Şaka yapıyorsun!

        Gördün ki vücut ciddi zorlanıyor. Sağlık problemi olanı mümkün değil götürmeyiz. Fransa Survivor'da adaya indikleri gün hayatını kaybetmiş yarışmacı. Futbol sahalarında da rastlanır bu duruma. Her türlü önlemi alıyoruz. Ama bizim yarışmamızda kimseye bir şey olmaz diyemem, ecel bu. Sağlık problemi görürsek anında diskalifiye ederiz.

        Kimi zor kandırdın?

        Kimseyi. Katılmak için arayan isimleri bir görsen...

        Survivor'dan sonra herkes zengin oluyor mu?

        Hayır, sadece kaybını telafi ediyoruz. Astronomik rakamlar yok.

        Burcu değil Alp var bu sene...

        Alp "Ben bu sene geleceğim, ister iş yaptır ister yaptırma" dedi. Burcu ailemizin bir parçası ama onun hafta sonu programı var.

        'O Ses jürisi değişecek'

        Panama Türkiye'den 8 saat geride ve senin yoğun bir iş hayatın var. Nasıl oluyor?

        Her sabah 5'te kalkıyorum, 7'ye kadar Türkiye'yle telefondayım. Yaşadığım zaman diliminin dünyada pek karşılığı yok. Farklı bir boyutta yaşıyorum. Boşlukları dolduruyorum.

        Ama menajer, danışman olayına da girmiyorsun.

        Bu benim tercihim. Anında karar değiştirebildiğim için onları çok mahçup ederim. Benim her şeye müdahale etmem lazım.

        Milyon dolarlık iş yapıyorsun ama pek ciddiye almıyorsun sanki...

        Bizim ekibi görenin neler yaptığımızı anlamasına imkân yok. Hayatım rahatlık üzerine kurulu. 2002'de Acun Firarda'ya başladığımda şort ve terlikle kendime kurduğum dünyam hâlâ şort terlikle devam ediyor. Kıyafet zorunluluğu, zaman kavramı hiç olmaz bizim ekipte. Sadece beyinlerini işe vermelerini istedim. Play Station oynarken aldığımız kararlar kayda değerdir. Kurallar yoktur bizde. Kurumsal bir şirket değiliz. Arkadaşların çalıştığı bir şirket burası. Cennet gibi bir adada arkadaşlarıyla iş yaparak vakir geçiren insanlarız.

        O Ses Türkiye ve Yetenek Sizsiniz devam edecek mi?

        Evet, önümüzdeki sene bir sürprizim daha olacak. "Ne" diye sakın sorma, ısrar hiç etme çünkü sürpriz.

        Eğlenceli mi?

        Yarışma değil ama insanları mutlu edecek bir şey

        O Ses jürisi değişecek mi? Formata göre değişmesi gerekiyor.

        Dediğin gibi değişmesi gerekiyor ama inan kimi değiştireceğiz bilemiyorum.

        "Yüzün niye şiş" diye soruyorlar?

        Uykudan kalkmışımdır. 3 saat şiş inmez. Sık uyurum. Nasıl acıkınca yemek yersin ben de uykum gelince hemen uyurum. Her yerde uyuyabilirim.

        El Kaide meselesi...

        El Kaide'nin ölüm listesindeymişsin...

        3-4 yıl önce biri aradı ofisi. "Acun Ilıcalı'yı öldürmek için para verdiler" dedi. İsmini de bırakmış. O gün de Asayiş müdürüyle yemekteyiz.

        Tesadüf...

        Aynen... İsmini hemen araştırttı. Arkadaş cinayetten yatıp çıkmış. Koruma verdiler. Polis iki gün içinde yakaladı. Maddi sıkıntılardan böyle bir yol denemiş. El Kaide olayı da popüler insanların başına gelebilecek bir olay. Çok kaderci bir insanım. Hepimiz öleceğiz. Ahirete inandığım için Allah'ın verdiği canı ondan başkası alamaz.

        Psikolog, psikiyatr yardımı alıyor musun?

        İhtiyacım yok gibi algılama ama hiç almadım. Aklı başında aile fertleri, ağabeyim, amcam ve üç yakın dostumdan akıl alırım.

        Mutlu musun?

        Mutluyum... Her insan gibi beni de zorlayan şeyler oluyor ama mutsuzum demek nankörlük olur. Bugün dünyada birçok insanın hayal edemediği bir hayat yaşıyorum. Zaten o kadar yoğunum ki mutsuz olmaya fırsatım kalmıyor.

        Peki niye yapıyorsun bunu kendine, azalt işi...

        Onu yapıyorum zaten...

        Nasıl yapıyorsun?

        Dün gece geldin buraya neden röportaj yapamadık?

        Çünkü sen saatlerce Play Station oynadın.

        İşin ortasında oyun oynayabiliyorsam rahatım demek ki.

        Muhabir Acun Ilıcalı yıllar sonra sahalara dönüyor ve geçen hafta elenen Nazenin'le ilk röportajı patlatıyor...

        Acun Ilıcalı: Haydi ben teklif ettim sana, nereden esti katılmak?

        Nazenin Tokuşoğlu: Bugüne kadar karşıma çıkan enteresan teklifleri pek geri çevirmedim. Mesleki anlamda kaygılarım oldu; "Çok zor şartlarda çalışarak geldim bugünlere, çöpe mi atarım 2 yılımı" dedim. "Ya sinirlerime hakim olamazsam" dedim. Ama hepsi "Evet" dedikten sonra oldu.

        Elenen her yarışmacı, ama hepsi bir "Ah keşke" der... Sende de oldu mu?

        Hiç çaktırmıyorum değil mi... Kahroldum. Hatta "Inception" diye bir film vardı, rüya içinde rüya görüyorlar, onu yaşadım.

        Yok seyretmedim.

        Mutlaka seyret, uykuyla da aran iyi, seversin. Rüyamda "Oh be kabusmuş, elenmemişim" diyorum. Ama oldu artık. Bu röportaj iyi geldi, eski hayatıma döndüm.

        Bir de Truman Show gibi oluyor değil mi, gerçek hayat adadakiymiş gibi gelmeye başlıyor, sonra pat diye bitiyor. O seviyeye geçmiş miydin?

        İlk birkaç gün kameraları yadırgadım. Sonra onlarla yaşamaya alıştım. Cep telefonu eksikliği bir hafta sürdü. 10 günün sonunda adalıydım artık.

        Elendikten sonra?

        Ekipten Alpay kalacağım otele getirdi beni. Önce boş boş yatağa baktım, beyaz çarşaflara, tuvalet kağıdına, şampuana... Hemen yemeklere saldıramadım, arkadaşlara ihanet ediyormuşum gibi oldu.

        Sence neyi iyi yapan kazanacak?

        Diğerlerinden güçlü ve karakterli olan.

        ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN!

        Bana tek cümleyle özetle yaşadığını.

        Açlık oyunları. Hunger Games filminden esinlenerekten...

        İstersen kendini ıssız bir adaya atarsın, aç da kalırsın ama takım oyunlarını yaşayamadıktan sonra anlamı yok. Ben en çok o kısma imreniyorum. Hakikaten keyifli mi?

        Zekâmı ayak oyunlarına değil hazırladığınız oyunlara vermeyi tercih ettim. Mücadeleler süper keyifliydi. 62 kilo taşıdım takım için. Yenildim diye ağladım. Sonra çok güldüm tabii.

        Kişilikler yansıdı mı sence oyuna?

        Kesinlikle. Kim daha çekingen, kim daha gözü kara, temkinli, ürkek, pratik... Düz yolda yürüyemeyen ben denge çubuklarına falan bodoslama daldım.

        Seninle ilgili gözlemim, aklı almaz boyutta bir hafızan var. İki oyunda gösterdin bunu. Bir baktığın şeyi unutmuyorsun. Survivor'ın ileri safhalarında böyle oyunlar artıyor. Dünya rekoru kırabilecek bir yeteneğin vardı. Üzüldün mü "Tam da benim oyunlar başlarken" diye?

        Delirdim hatta! Elerken bile "Keşke zekâ yarışması olsaydı seni yazmazdım" dedi biri. Yerme mi, övme mi anlamadım.

        Sen varken daha çok hafıza oyunu koymadım diye bana kızgın mısın?

        8'inci haftadan sonra arttığını biliyordum o oyunların.

        Elenmene sebep olan kızlar hakkında ne düşünüyorsun?

        Hiçbir zaman tipik bir kız olmadım. Diğer dişi yarışmacılarsa bunu abartılı şekilde kızlar grubu boyutuna taşıdılar. Ben sevmem öyle grupları, kurana da karışmam. İkincisi, birinin yanlışını gördükten sonra doğru bildiğim yoldan, milyonların seyrettiği bir yarışma için bile olsa vazgeçmem. Arkamdan iş çevirerek kurulan gruptan da kimseye hayır gelmez. Benim başım dik.

        Ama 5 hafta güzel bir zaman, hayırlısı buymuş...

        Aynen öyle, ben tadında bıraktım. Şimdi onlar düşünsün. İyi ki gelmişim.

        Bence Duygu...

        Doğukan: Gerçek bir "Manço"

        Murat: Çok iyi niyetli

        Ümit: Bu kadar sevimli olduğunu tahmin etmiyordum

        Bozok: Karizmatik

        Erhan: Arı

        Duygu: Çözemedim

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ