Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kulaklarıyla fenomen oldu... Dünya çapında ilgi görüyor
        1

        Pakistan’ın Karaçi kentinde 2 ay önce doğan Simbi isimli yavru keçi yaklaşık 55 cm uzunluğundaki kulaklarıyla ilgi çekiyor.

        2

        Uzun kulaklarıyla dünya çapında ilgi çeken Simbi'nin, Pakistan yerel kaynaklarına göre geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Simba'nın kardeşi olduğu belirtiliyor.

        3

        Keçi yetiştiricisi Mohammad Hasan Narejo'ya ait olan çiftlikte dünyaya gelen keçi yavrusu Simbi, henüz iki aylık olmasına rağmen tek kulak uzunluğu 55 santimetre.

        4

        Narejo ailesinin mutluluk kaynağı olan dişi keçi, atlayıp zıplarken zaman zaman kulaklarına bassa da kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun.

        5

        Başta kekik olmak üzere doğanın sunduğu en faydalı otlardan az olmak kaydıyla ve anne sütü doldurulmuş biberonla dikkatli bir biçimde beslenen Simbi'nin özel ağılına sıcaklardan bunalmaması için vantilatör bile yerleştirilmiş.

        6

        Simbi'nin sahibi Mohammad Hasan Narejo, beslenmesinin ardından yavru keçinin ağzını peçeteyle süt artıklarından temizliyor, uzamaya başlayan yünlerini fön tarağıyla düzeltiyor.

        7

        Narejo ailesinin genç bireyleri, Simbi'ye o kadar çok ilgi gösteriyor ki yavru keçi, en sonunda bunalıp insanınkine yakın sesiyle bağırarak çocukları onunla uğraşmamaları konusunda uyarıyor.

        8

        Simbi'nin uzun kulaklarıyla meşhur abisi Simba, geçen yıl dünya kamuoyunun yoğun ilgisini çekmiş, doğduğunda 48 santimetre olan kulak uzunluğu, eylülde 64 santimetreye kadar ulaşmıştı.

        9

        Nisan ayında geçirdiği bir hastalık nedeniyle bir yaşına giremeden hayata veda eden Simba'nın kulakları, 85 santimetreye kadar erişmişti.