Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Yediden yetmişe herkese hitap ediyor: Ölmeden önce mutlaka okunması gereken 15 kitap
        1

        Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck

        Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar John Steinbeck tarafından yazılan Fareler ve İnsanlar adlı eserde, iki gezgin çiftlik işçisi olan George ve Lennie'nin bunalım sırasında yaşadıkları trajik olayları konu alıyor.

        Sayfa sayısı: 128

        2

        Siddhartha - Herman Hesse

        Hermann Hesse'nin, Siddhartha Gautama'nı hayatını konu aldığı, Budizm felsefesini konu alan eser 1922 yılında ilk kez yayımlanmıştır.

        Sayfa sayısı: 152

        3

        Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry

        Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan masalsı eser Küçük Prens, bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasını anlatmasını konu alıyor.

        Sayfa sayısı: 112

        4

        Gazap Üzümleri - John Steinbeck

        John Steinbeck'in yazdığı Gazap Üzümleri adlı eser 1930'lu yılalrda Amerika'da yaşanan ekonomik kriz dönemlerini, insanlığın yaşadığı dram dolu anları anlatmaktadır.

        Sayfa sayısı: 556

        5

        Satranç - Stefan Zweig

        Stefan Zweig'ın sürdündeyken yazdığı ve en bilinen eseri olan Satranç, New York'tan Buenos Aires'e yolculuk yapan bir deniz vapurunda yaşananları anlatıyor. Satranç, Almanya'da 1.200.000'den fazla satmıştır.

        Sayfa sayısı: 85

        6

        Simyacı - Paulo Coelho

        Paulo Coelho'nun yazdığı fenomen olarak değerlendirilen fantastik ve nasihat roman olan Simyacı, Santiago adındaki Endülüslü bir çobanın İspanya'dan başlayıp Mısır'da sona eren yolculuğunu konu alıyor.

        Sayfa sayısı: 188

        7

        Bulantı - Jean-Paul Sartre

        Jean-Paul Sartre'ın 1938 yılında yayımlanan edebiyat alanındaki ilk yapıtı olan kitap; Varoluş ile yüz yüze gelen Roquentin'in geçirdiği değişimi anlatıyor.

        Sayfa sayısı: 264

        8

        Suç ve Ceza - Fyodor Dostoyevski

        Fyodor Dostoyevski tarafından yazılan psikolojik ve dram türünde bir roman olan Suç ve Ceza, parası için bir tefeci kadını öldürmeyi tasarlayan, Saint Petersburg'da yaşayan fakir bir öğrenci olan Rodion Romanoviç Raskolnikov'un manevi ıstırabı, pişmanlığı ve ahlaki ikilemleri sırasında yaşadıklarını anlatıyor.

        Sayfa sayısı: 432

        9

        Sahilde Kafka - Haruki Murakami

        Haruki Murakami tarafından yazılan 2002’de orijinal dilinde 2005’te İngilizce olarak 2009’da da Türkçe olarak yayınlanan fantastik roman Sahilde Kafka, iki farklı karakterin hikayesini anlatıyor. 15 yaşında evden kaçan Kafka ile saf bir ihtiyar olan Nakata'nın hikayeleri bir noktada kesişecektir.

        Sayfa sayısı: 656

        10

        Gecenin Sonuna Yolculuk - Louis-Ferdinand Céline

        Louis-Ferdinand Céline tarafından 1932 yılında yazılan romanda; Birinci Dünya Savaşı'ndan Afrika'ya, Amerika'dan Fransa'daki bir akıl hastanesine kadar anti kahraman Bardamu'nun yaşadıkları anlatılıyor.

        Sayfa sayısı: 576

        11

        Anna Karenina - Lev Tolstoy

        Lev Tolstoy tarafından yazılmış, ve sonrasında film haline getirilmiş olan eserde; 1870'lerin Rusya'sında, toplumun üst sınıfına mensup kimseler arasında yaşanan birbirinden bağımsız iki aşk macerası anlatılıyor.

        Sayfa sayısı: 864

        12

        Martin Eden - Jack London

        1909 yılında Jack London tarafından yazılan bu eserde, yazar olmanın mücadelesini veren genç işçi Martin Eden'in yaşadıkları anlatılmaktadır. Eden, sosyalizmi "köle ahlakı" olarak niteleyerek reddetmekte ve onun yerine Nietzsche'nin bireyciliğini savunmaktadır.

        Sayfa sayısı: 520

        13

        Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol

        Vladimir Bartol'un 1938 yılında yayımladığı eserinde, Alamut Kalesi'nde yaşayan Hasan Sabbah ve İsmaililer'in yaşadıkları anlatılmaktadır.

        Sayfa sayısı: 498

        14

        1984 - George Orwell

        George Orwell tarafından kaleme alınmış olan alegorik, distopik ve politik bir roman olarak bilinen 1984 adlı eserin distopik dünya içerisinde, totaliter bir merkezî tek partinin yönetiminde gerçekleştirilen korku, propaganda ve beyin yıkama ile halk ve hayat manipüle edilmektedir.

        Sayfa sayısı: 352

        15

        Hayvan Çiftliği - George Orwell

        George Orwell'in mecazi bir dille yazılmış, fabl tarzındaki siyasi hiciv romanı olarak bilinen Hayvan Çiftliği'nde; SSCB'nin kuruluşundan itibaren meydana gelen önemli olaylar, kara mizah yoluyla ve mecazi bir dille anlatılmaktadır.

        Sayfa sayısı: 152

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ