Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Citroen C4 Cactus'un benzinli ve dizeli aynı fiyata satılacak - Otomobil Haberleri

        Citroën, markanın kompakt hatchback modeli Yeni C4 Cactus’ü satışa sundu. Sıra dışı tasarım unsurları ve sınıfının standartlarını yükselten konforu ile fark yaratan Yeni C4 Cactus, kullandığı yüksek teknolojileri ve verimli motor seçenekleriyle sınıfının bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Citroën Advanced Comfort programı kapsamında üretilen Yeni C4 Cactus, Avrupa’da Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi) ve Advanced Comfort koltuklarla sunulan ilk Citroën modeli olma unvanını taşıyor.

        Aynı süspansiyon 2019 Ocak ayında satışa sunulacak olan C5 Aircross modelinde de kullanılacak. Geliştirilmesi sırasında 20’ye yakın patente konu olan yeni süspansiyon sisteminin çalışma prensibi ise oldukça basit.

        REKLAM

        DİZEL VE BENZİNLİ AYNI FİYATA SATILIYOR

        Geleneksel süspansiyon sistemi bir amortisör, bir yay ve mekanik bir baskı yatağından oluşurken, tamamen Citroën tarafından geliştirilmiş olan süspansiyon sistemine her iki yönden (birisi sekme diğeri de sıkıştırma için) destek sağlayan iki hidrolik baskı yatağı ilave edildi. Bu sayede süspansiyon, sürüşe göre iki aşamada çalışıyor.

        Yeni C4 Cactus’ün Feel donanım seviyesine sahip benzinli 1.2 PURETECH 110 HP EAT6 tam otomatik versiyonu 109 bin 900 TL’den, aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip Shine donanım seviyesindeki versiyonu ise 117 bin 900 TL’den satışa sunuluyor. Dizel motora sahip araçlarda ise fiyat değişmiyor. Feel donanım seviyesine sahip 1.6 BLUEHDI 100 HP ETG6 otomatik model 109 bin 900 TL’den, aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip Shine donanım seviyesi de 117 bin 900 TL’den satılıyor.

        7 İNÇLİK EKRANI TELEFONLARA UYUMLU

        REKLAM

        Yeni C4 Cactus, müşterinin dijital dünyası ve otomobili arasında sürekli bağlantı sağlayan bağlantı teknolojilerine de sahip. Apple Car Play ve Mirror Link uyumlu Ekran Yansıtma Fonksiyonu sayesinde araç içindekiler akıllı telefonlarını orta konsoldaki 7 inçlik kapasitif dokunmatik ekranla güvenli bir şekilde kullanabiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ