Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Benelüks Turu'nun ilk durağı, değirmenleri, gece hayatı ve lale bahçeleri ile ünlü Hollanda

Giriş: 25.02.2016 - 12:02 | Güncelleme:

Seda Zeynep Köse Benelüks turuna çıktı, ilk durak Hollanda'da Amsterdam turu yaptı, Red Light'a gitti, Hollanda şehirleri Rotterdam, Marken, Volendam'ı sizler için gezdi

SEDA ZEYNEP KÖSE ÖZGÜR ŞEHİR ‘AMSTERDAM’ DA

szk@haberturk.com

instagram/ tatildeyimdonucem

Tatilstil.com ile devam ettiğimiz yolculuklarımıza yepyeni ülkeler ve yepyeni bir rota ile devam ediyoruz. Şimdiki rotamız, Benelüks. Duraklarımız arasındaki ilk ülke ise Hollanda. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda başlayan yolculuğumuz, Amsterdam Schipol Havaalanı’nda son buluyor. Şunu belirtmek isterim ki; Schipol Havaalanı gerçekten güzel ve düzenli bir havaalanı. Burada bizi bekleyen rehberimiz ve özel otobüsümüz ile, ilk olarak Amsterdam şehir merkezine hareket ediyoruz. Amsterdam, her haliyle, dünyanın en özgür, en yaşanılası şehirlerinden biri.

Kuzeyin Venedik'i 'Amsterdam'

Tatilstil.com Benelüx turları için tıklayınız

Amsterdam, Hollanda'nın başkenti, ancak, ülke Lahey'den yönetiliyor. Amstel nehri üzerine kurulan şehir adını da bu nehirden alıyor. Amsterdam, en çok ziyaret edilen şehirlerden biri ve her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Şehir müzeleri ile ünlü ki ; bizim de ilk durağımız  Rjiksmuseum, Van Gogh müzeleri ve şehrin simgesi haline gelen ‘I Amsterdam’ da bulunduğu müzeler bölgesi oluyor. Amsterdam'da, en çok göreceğiniz taşıt bisiklet. Her yerde bisikletli insanlar var ve yollarına girerseniz, kesinlikle affedici olmuyorlar, tecrübe ile sabittir.

Rehberimizin anlatımı ve çekilen klasik ‘I Amsterdam’ fotoğraflarının ardından, Amsterdam’ın ünlü meydanı Dam Meydanı’na geçiyoruz. Dam Meydanı’na ilerlerken, Jordan bölgesindeki ünlü kanalların güzelliği karşısında büyüleniyoruz. Hollanda’nın Venedik’i olarak ta anılan şehirde, elbette Flower Market (Çiçek Pazarı) es geçilmedi. Rengarenk lalelerin, birbirinden güzel çiçeklerin arasında kendimizi bir süreliğine kaybettik.

Çiçeklerin mis kokusunu iyice içimize çekip, ünlü Dam Meydanı’na ilerliyoruz. Meydanının batı ucunda yer alan Amsterdam Kraliyet Sarayı, diğer yanındaki Yeni Kilise ve Madame Tussaud’s görülesi noktalar. Hava kararınca, Amsterdam’ın olmazsa olmazlarından biri olan Red Light District’e geçiyoruz. Buradaki kısa turumuzun ardından, otelimize geçiyoruz.

Ertesi sabah, otelimizde aldığımız kahvaltının ardından, Marken & Volendam turu için yola çıkıyoruz. Marken’i ne yazsam, ne söylesem anlatamam; öyle huzurlu, öyle sevimli bir yer.

Marken’den ayrılıp, Volendam’a geçmek üzere yola çıkıyoruz, amaaa, yolda bir lezzet durağımız olacak. Peynirleri ile ünlü Hollanda’da, köklü bir peynir üreticisi firmanın fabrikasına uğruyor, hem peynirlerin yapılış hikayesini dinliyor, hem de birazcık alışveriş yapıyoruz. Küçük bir not; pestolu, sarımsaklı ve füme favorim, deneyin. Peynir soslarını da es geçmeyin derim.

Alışverişin ardından, nihayet Volendam’dayız. Şanslıyız çünkü havanın güzelliği Volendam’ı daha da bir güzelleştiriyor sanki... Küçük, sevimli evleri ve limanı ile çok şirin bir kasaba burası. Taze deniz ürünleri ve hediyelik eşyaları da Volendam’ı çekici kılan diğer özellikleri.

Volendam sonrasında, Hollanda’nın yönetim merkezi olan ve kraliçe Beatrix’in yaşadığı Lahey (Den Haag)’a gidiyor, panoromik şehir turu sonrasında, benim en sabırsızlıkla beklediğim noktaya varıyoruz; Panaroma Mesdag. Burası bir müze ama özelliği olan bir müze! Panorama Mesdag, 1880 yılında Hendrik Willem Mesdag, karısı ve ressam arkadaşları tarafından yapılmış, Scheveningen kasabasını resmeden, inanılmaz büyüleyici panaromik bir resim. Bence izlemelisiniz, o zaman daha net anlayacaksınız.

Mesdag’ın ardından ise, ülkemizdeki benzeri Minyatürk olan, Hollanda’nın minyatür maketleştirilmiş hali Madurodam’a geçiyoruz. Çok keyifli bir gezi olacağı kesin. Bu minyatür şehri gezdikten sonra, kafesinde mutlaka Chocomel için. Enfes bir tat, benden söylemesi.

Hollanda’nın şirin şehri Delft, Rotterdam’dan önceki son durağımız oluyor. Şehrin en büyük özelliği, sokaklarının çoğunun kanal kenarlarında olması ve sokakları birbirine bağlayan kanal köprüleri. Markt Meydanı’na ilerlerken, şehrin sembolü haline gelen ‘ Blue Heart’ oldukça ilgimizi çekiyor. Rehberimizin anlatımının ardından, küçük bir kahve molası verip, Rotterdam’a doğru yola çıkmak üzere Delft’e veda ediyoruz.

Ve en son noktamız olan Rotterdam’a varıyoruz. Belki de en güzel saatlerinden birinde başlıyor Rotterdam turumuz. Panoromik şehir turunun ardından, Erasmus Köprüsü’nü en güzel görebileceğimiz noktaya geçiyor ve manzaraya teslim ediyoruz kendimizi. Dönüş yolculuğu öncesinde, ünlü cubic evleri de görüyoruz.

Tatilstil ile Benelüx turumuz Luxemburg ile devam edecek. Takipte kalın.

Tatilstil.com'u ziyaret etmek için tıklayınız

GÖRMEDEN DÖNMEYİN

Van Gogh Müzesi

Rijksmuseum (Devlet Müzesi)

Rembrandthuis (Rembrandt Evi)

Jordaan

Red Light District

Stedelijk Museum CS

YEMEDEN GELMEYİN

Patat (Patatesi en çok seven millet olan Hollandalı’ların favori lezzeti. Aslında bildiğimiz patates kızartması gibi gelebilir, ama, değil. Sadece dükkanlarda değil, lüks restaurantlarında menüsünün baş tacı. Külah şeklindeki kağıtlarda servis edilir, onlarca sos seçeneğinizde var.)

Haring (Kuzey ülkelerinde sıkça ve çeşitli şekillerde tüketilen bir balık türü. Hollanda’da çiğ, yanında küp küp doğranmış soğan ve kornişon turşu dilimleri ile tüketiliyor, değişik bir lezzet)

Poffertjes (Üzerine oudra şekeri serpilip yenilen mini krepler.)

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
3 0 +3
Turisti olarak guzelde bide yasayana sor sen
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Bir hollanda bağımlısı olarak herkesin gidip görmesi lazım....lakin vize almak o ülkeye çok zor olabiliyor bir gidince bidaha istiyor gitmeyi insan
Misafir - 8 yıl önce - Cevapla
0 0 0
Kirk yildir yasiyorum, Hollanda ne kadar guzelmis...
Diğer Yazılar
YENİ MEDYA

BOZCAADA'DA BİR HAFTASONU KAÇAMAĞI

Haberturk.com seyahat yazarı Seda Zeynep Köse, Ege'nin cennet köşesi Bozcaada'ya haftasonu kaçamağı yaptı. Adanın bilinmeyenlerini, lezzetlerini, tarihi dokusunu ve en keyifli yanlarını sizler için keşfetti

Bozcaada'da gidilecek yerler, Bozcaada'ya nasıl gidilir? Bozcaada plajları ve feribot saatleri
YENİ MEDYA

ANTALYA'DA TURİZM KAN AĞLIYOR

Turizm açısından zor bir dönem geçiren Antalya'da son durum ne?

Alanya Antalya'da turizmin son durumu | Alanya, Antalya, Side gezilecek yerler
YENİ MEDYA

UKRAYNA'NIN SAKLI CENNETİ LVİV

Seda Zeynep Köse, Ukrayna'nın şehirlerinden, en sevileni, spa turizmi ile önem taşıyan, gece hayatı ile ünlü Lviv'i sizler için keşfetti.

Lviv gece hayatı kadar yaşam biçimiyle de büyülüyor
YENİ MEDYA

SEDA ZEYNEP KÖSE 'AŞIKLAR ŞEHRİ' PARİS'TE

Seda Zeynep Köse, Paris gezisinde, Fransa'nın başkenti Paris'e gitti, Eyfel kulesi, Louvre müzesi, Paris Montmartre tepesini sizler için ziyaret etti.

Fransa'nın Başkenti Paris'te gezilecek yerler