Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS ek yerleştirme ne zaman? 2018 YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

        YKS tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklandı. 1 milyon 206 bin 811 adayın yaptığı üniversite tercihi sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleşemeyen adaylar için ek tercih işlemleri alınacak. YKS yerleştirme sonuçları istatistiklerine göre, açıklanan YKS tercih sonuçlarının ardından 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte 2018 YKS ek tercihler ile ilgili merak edilenler...

        YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

        Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar elektronik kayıtlarını 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında, kesin kayıt işlemlerini de 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapacak.

        Üniversite kayıtlarının sona ermesi ile birlikte boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Fakat ÖSYM tarafından ek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ek tercih kılavuzu yayınlandığı zaman ek tercih takvimi de belli olacak.

        REKLAM

        EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        YKS ek yerleştime işlemleri için tarih henüz belli değil. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2018-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak.

        Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

        Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

        Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ