Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS sınav yerleri açıklandı mı? 2023 ÖSYM YKS sınav yerleri giriş belgesi ne zaman ve hangi tarihte açıklanacak?
        1

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Haziran'da gerçekleştirilecek olan üniversite sınavı TYT - AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum olarak yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sınav giriş yerleri ÖSYM'nin resmi sitesinden sorgulanabilecek. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

        2

        YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere bu belgelere erişim sağlayabilecek.

        3

        ÖSYM YKS TARİHİNİ AÇIKLADI

        ÖSYM açıklaması şu şekilde;

        2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

        17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT),

        18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT),

        Öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

        4

        SINAV BİNASINA ALINMAYACAK

        Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

        5

        Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ