Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS tercih kılavuzu 2022: YKS üniversite tercihi nasıl yapılır ve ne zaman bitecek, son gün ne zaman? YKS tercih kılavuzu ile üniversite tercihleri nereden ve nasıl yapılacak?
        1

        YKS tercihleri başladı. ÖSYM tarafından 19 Temmuz 2022 tarihinde YKS tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM'nin açıklamasında; adayların tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemesi gerektiğini duyurdu. YKS tercihlerinin başlangıç ve bitiş tarihinin paylaşıldığı kılavuzu sizler için paylaştık. Peki, 2022 YKS üniversite tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? İşte, ÖSYM kılavuzu ile 2022 üniversite YKS tercihleri hakkında bilgiler...

        2

        YKS KILAVUZU YAYIMLANDI!

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS tercih kılavuzu yayımlandı.

        ÖSYM "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 Temmuz 2022 tarihinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

        2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

        YKS Tercih Kılavuzu

        3

        YKS TERCİHİ NEREDEN YAPILIR?

        Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

        4

        YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

        Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan türünde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

        Yine kılavuz ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları tercihlerde belirleyici olacak.

        YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

        2022 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        6

        YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başladı.

        Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

        7

        YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

        ÖSYM tercih kılavuzuna göre adayların en fazla 24 tane sıralaması olabilir.

        Buna göre hedefledikleri bölümleri ve üniversiteleri yazmak için aday öğrencilerin 24 satırı olacak. Listenin tamamını doldurmak şartı bulunmuyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ