Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YÖKDİL soru ve cevapları yayımlandı! YÖKDİL/2 cevap anahtarı ve sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarı PDF indirme linki ekranı
        1

        YÖKDİL cevap anahtarı için gözler ÖSYM açıklamalarına çevrildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sınavda iyi bir dil puanı almak isteyen öğrenciler sınav sonrasında YÖKDİL soru ve cevap anahtarı kitapçıkları ÖSYM.gov.tr ekranı üzerinden erişime açılmasını bekliyordu. İşte YÖKDİL/2 sınavı temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı...

        2

        2022 YÖKDİL/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

        Yılın ikinci YÖKDİL sınavı 28 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.15'te başladı. Toplam 80 sorunun yer aldığı sınav 3 saat (180 dakika) olup 13:15'te sona erdi.

        4

        YÖKDİL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

        2022 YÖKDİL/2 sınavı İngilizce'de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

        5

        28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022 YÖKDİL/2 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

        Adayın sınava girebilmesi için Sınav Giriş Belgesi'ne ek olarak; fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

        6

        YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ BELGESİ YAYINLANDI MI?

        YÖKDİL sınav giriş yerleri belgesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

        YÖKDİL/2 GİRİŞ BELGESİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ