Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, ilçeleri ile Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesinin birleştirilmesi talebini yineledi.

        Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ın Yerköy ilçesi, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ve bu ilçeye bağlı Köseli beldesinin birbirine karışmış durumda olduğunu belirtti.

        Bu yerleşim yerlerinin imar planlarının da birbirine karıştığını ifade eden Yılmaz, "Köseli beldesi Çiçekdağı ilçesine, Çiçekdağı Kırşehir’e bağlı, Yerköy ilçesi de Yozgat’a bağlı. Üç belediye başkanının yönetiminde bulunan yerleşimlerdeki halk da zaten birleşmiş. Bir evin yatak odası Kırşehir’de, oturma odası Yerköy’de. Bir camide görev yapan imam Kırşehir’den maaş alırken hemen yanı başındaki okulda görevli öğretmen Yozgat'tan maaş alıyor." dedi.

        Yılmaz, birleşik üç belediyenin imar planlarında da sıkıntı yaşandığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler