Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Zigana Geçidi'nde yoğun kar! Ulaşım durma noktasına geldi

        Gümüşhane'de öğle saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Torul ilçe sınırlarındaki 2 bin 100 rakımlıZiganaDağı'nda bulunan, Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerindekiZiganaGeçidi'nde kar yağışı ulaşımda aksamalara neden olurken sürücüler, kayganlaşan yolda zor anlar yaşıyor.

        AA'nın haberine göre; Karayolları ekiplerinin temizlik ve tuzlama çalışması yürüttüğü geçitte tipi yüzünden ağır tonajlı araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Mersin'den Trabzon'a yük taşıyan tır sürücüsü Soner Karakuyu, kar nedeniyle ilerleyemediğini ve yolda kaldığını söyledi.

        Mersin'denZiganaDağı'na gelene kadar kar yüzünden hiçbir sorun yaşamadığını anlatan Karakuyu, "Burada kaldık. Bu havada buradan çıkma şansımız yok. Karayollarının yolu açıp tuzlaması gerekiyor. YeniZiganaTüneli bitince inşallah bu sorunları yaşamayacağız." diye konuştu.

        Irak'tan Trabzon'a giden ve kar dolayısıyla yoluna devam edemeyen tır şoförü Levent Bulut da aracında zincir olmasına rağmenZiganaGeçidi'ni aşamadığını belirtti. Bulut, sürücülere kar nedeniyle kayganlaşan yolda dikkatli olmaları tavsiyelerinde bulundu.

        Öte yandan, bazı vatandaşlar,ZiganaGeçidi'nin bulunduğu alanda ateş yakıp karın keyfini çıkardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ