Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Türkiye Fransa basketbol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 12 Dev Adam Türkiye Fransa maçı hangi kanalda ve şifresiz mi yayınlanacak? - Basketbol Haberleri

        A Milli Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda bugün Fransa ile karşılaşacak. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mercedes-Benz Arena'da oynanacak müsabaka TSİ 13.00'te başlayacak ve NTV'den canlı yayınlanacak.

        A Milli Basketbol Takımı, İspanya, Karadağ, Belçika, Bulgaristan ve Gürcistan ile yer aldığı A Grubu'nu 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet sonucunda ikinci tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

        Fransa ise Almanya, Macaristan, Slovenya, Litvanya ve Bosna Hersek ile bulunduğu B Grubu'nu aynı galibiyet ve mağlubiyetle üçüncü bitirerek son 16 turuna çıktı.

        A Milli Takım Fransa karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırmaya çalışacak.

        Bu eşleşmeyi kazanacak takım, çeyrek finalde Sırbistan-İtalya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

        REKLAM

        Son 16 turunda Slovenya-Belçika, Almanya-Karadağ ve İspanya-Litvanya müsabakaları da yapılacak.

        49 MAÇIN 33'ÜNÜ FRANSA KAZANDI

        A Milli Basketbol Takımı, tarihinde Fransa ile 50. kez karşı karşıya geliyor.

        İki takım arasında daha önce oynanan 49 maçın 16'sını Türkiye, 33'ünü de Fransa kazandı.

        Ay-yıldızlı ekip, Avrupa Şampiyonası finallerinde daha önce Fransa ile yaptığı 15 maçta ise 2 galibiyet ve 13 mağlubiyet yaşadı.

        SHANE LARKIN YOK

        A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, elinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olması gereken Shane Larkin'in 2022 Avrupa Şampiyonası'na devam edemeyeceğini açıkladı.

        Tedavisi için İstanbul'da bulunan Shane Larkin'in durumuyla ilgili dün sabah bilgilendirildiklerini belirten tecrübeli başantrenör, "Ameliyat olması gerekiyor. Yapılan kontrollerde üçüncü ile dördüncü parmak arasında ciddi bir yırtık var. Özellikle ilk maçımız olan Karadağ maçında aldığı darbe bunu tetiklemiş. MR'da da belirgin bir yırtık çıkınca artık operasyon kaçınılmaz oldu. Kendisiyle konuştum. Bana, 'Koç ben çok oynamak istiyorum ama elim çok kötü, çok ağrım var. En önemlisi de topu tutamıyorum. Topu tutamadığım zaman da takıma fayda veremiyorum. Onun için ben bir an önce ameliyat olup, sahalara öyle dönmek istiyorum.' dedi." diye konuştu.

        REKLAM

        Ataman, Larkin'in milli takımın hücum düzeninde çok önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Şimdi artık mazeret döneminde değiliz. Tek bir maç oynayacağız. Maçı kazanırsak çeyrek finaldeyiz. Şimdi burada Larkin'in yerinde oynayacak oyuncularımıza bir şans doğdu. Özellikle Buğrahan Tuncer ve Şehmus Hazer onun yerini kapatacak. Zaman zaman Furkan Korkmaz'ı oraya çekeceğiz. Bu şekilde bir düzene gireceğiz." ifadelerini kullandı.

        BAŞARIYA HASRETİZ

        Avrupa Şampiyonası'nda bugüne dek 24 kez mücadele eden milliler, en iyi derecesini Türkiye'deki 32. organizasyonda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanan A Milli Takım, taraftarlarının büyük desteğiyle finale kadar geldi ancak Yugoslavya'ya yenilerek gümüş madalyayla yetindi.

        Milliler, derece elde ettiği bu organizasyonun ardından katıldığı 8 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadı. Yedi şampiyonada ilk 8'e bile giremeyen A Milli Takım, Polonya'da 2009'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 8. sırayı aldı.

        2010 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan ve dünya ikincisi olarak Litvanya'da 2011'de yapılan Avrupa Şampiyonası'na katılan Türkiye, organizasyona ikinci turda veda etti ve 11. sırayı aldı.

        A Milli Takım, 2017 yılında Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın ev sahipliğindeki son Avrupa Şampiyonası'nda da istediği başarıyı elde edemedi. İkinci turda İspanya'ya elenen milliler, şampiyonayı 14. sırada tamamladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ