Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 14 Kasım koronavirüs tablosu: Bugün korona vaka sayısı kaç oldu? Son dakika koronavirüs haberleri

        Vatandaşlar son dakika korona vaka ve vefat sayısını araştırıyor. Son dakika corona virüs haberlerine göre;

        Ağır hasta sayısı 3 bin 423 oldu, son 24 saatte 2 bin 298 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 351 bin 102ye yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları koronavirüs tedbirleri konusunda uyardı. 14 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı. İşte en güncel koronavirüs tablosu...

        14 KASIM CORONA VİRÜSÜ TABLOSU AÇIKLANDI

        14 Kasım Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu yayınlandı.

        13 KASIM CORONA VİRÜSÜ TABLOSU VAKA SAYISI

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Kasım Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu dün yayınlandı.

        Bakan Koca yaptığı açıklamada;

        "Bugün tespit edilen yeni hasta sayısı 3.000'den fazla. Ağır hasta sayımız da kayıplarımız da artıyor. Virüs yükünü düşüren en önemli araç maske. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin." dedi.

        TÜRKİYE'DEN KORONAVİRÜS HABERLERİ

        Toplam test sayısı 15 milyon 863 bin 833'e ulaştı. Hasta sayısı 407 bin 939, vefat sayısı 11 bin 326, ağır hasta sayısı 3 bin 356, aktif hasta sayısı 47 bin 809 oldu.

        Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 4,2, yatak doluluk oranı yüzde 53,5, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 69,9, ventilatör doluluk oranı yüzde 34,9, ortalama temaslı tespit süresi 12 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,7 olarak kayıtlara geçti.

        REKLAM

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından verilere ilişkin yaptığı paylaşımda bugün tespit edilen yeni hasta sayısının 3 binden fazla olduğuna dikkati çekerek, "Ağır hasta sayımız da kayıplarımız da artıyor. Virüs yükünü düşüren en önemli araç maske. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin." ifadelerini kullandı.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "Özgürce nefes alacağımız günleri özledik. Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. Kovid-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin dışında, başkalarıyla olduğumuz her yerde maskemizi kuralına uygun şekilde takalım. Sabrınız için sağ olun." açıklamasında bulundu.

        Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) kapsamında düzenlenen Eğitim Bakanları Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

        Bakan Selçuk, toplantıda Güneydoğu Avrupa ülkelerinden mevkidaşlarıyla Kovid-19 sürecinde Türkiye'nin eğitim modelini paylaştı.

        Salgın sonrası dönemde eğitimde, TRT EBA Televizyonu kanalları, Eğitim Bilişim Ağı İnternet Platformu, basılı eğitim materyalleri olmak üzere üç temel aracın kullanıldığını anlatan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

        REKLAM

        "Salgın öncesinde hazırlamış olduğumuz 2023 Eğitim Vizyonu'ndaki öngörüler çerçevesinde uzaktan eğitim ve eğitimde dijitalleşme hedefini zaten ortaya koymuştuk. 2012'den beri mevcut olan çevrim içi eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) içeriğini ve altyapısını güçlendirmiş, kullanıcı kapasitelerini artırmıştık. Bu platform, salgın ortaya çıktığında rahat adım atmamızı sağladı."

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün ara tatil başlıyor. Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor. Maskeni tak, çünkü öğrencilerimizin buna ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

        Ankara'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında, sigara içilmesi yasaklanan açık alanlarda denetim yapıldı.

        Yasağın ilk gününde uygulamadan memnun olanlar kadar şikayet eden vatandaşlar da oldu.

        Denetimler kapsamında Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yasağa uymayan vatandaşlara cezai işlem uygularken, sigara yasağından haberi olmayanlar ise uyarıldı.

        Ceza yazılan bazı vatandaşlar, uygulamaya tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise yasağı destekledi.

        REKLAM

        DÜNYADAN KORONAVİRÜS HABERLERİ

        Vaka sayısı ABD'de 10 milyon 880 bin, Hindistan'da 8 milyon 737 bin, Brezilya'da 5 milyon 783 bin ve Rusya'da ise 1 milyon 880 bine yükseldi.

        ABD'de Beyaz Saray'ın ve başkanların güvenliğinden sorumlu Gizli Servis biriminde çalışan 130 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ya da virüse yakalanan kişilerle temas ettikleri için kendilerini karantinaya aldıkları iddia edildi.

        İspanya'da sol koalisyon hükümetinin salgınla mücadele kapsamında "riskli ülkelerden" gelenler için zorunlu kıldığı PCR tanı testini yaptırmayanlara 6 bin avroya kadar para cezası verilebileceği bildirildi.

        Son 24 saatte 40 bin 902 yeni vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısının kaydedildiği İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, ulusal düzeyde virüs bulaşma katsayısının 1,7 olduğunu, bunun düşeceğini ancak bazı bölgelerde risk seviyesinin güncelleneceğini belirtti.

        REKLAM

        Meksika'ya Kovid-19 aşısı denemeleri için 7 bin "Cansino Biologics" adlı test aşısı getirildi.

        Belçika hükümeti, salgının hızlı yayılması üzerine geçen ay alınan tedbirlerin en az iki hafta daha devam edeceğini bildirdi.

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika kıtasında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 18'inin diyabet hastası olduğunu açıkladı.

        Çin, Hindistan'dan alınan mürekkep balığı ambalajlarında virüs tespit edilmesinin ardından deniz ürünlerinin ithalatının askıya alındığını duyurdu.

        İsrail yönetimi, Amerikan ilaç şirketi Pfizer'in geliştirmekte olduğu potansiyel aşıyı satın almak için anlaşma imzaladı.

        Endonezya'da devlete ait ilaç şirketi Bio Farma Direktörü Honesti Basyir, Çin tarafından geliştirilen Sinovac adlı potansiyel Kovid-19 aşısının ülkedeki 3. deneme çalışmalarında son gözlem aşamasına girildiğini bildirdi.

        Dünya Bankasının salgınla mücadelede Gana'ya 130 milyon dolarlık kredi paketini onayladığı açıklandı.

        REKLAM

        Avustralya’nın Melbourne kentinde salgın yasakları kapsamında 8 ay sonra yeniden açılan camide cuma namazı kılındı.

        Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, aşı yardımı için gelişmekte olan ülkelere 10 milyon dolar katkıda bulunacağını ve yardımın Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) aracılığıyla yapılacağını açıkladı.

        Karadağ'da vaka sayılarının artması üzerine ek tedbirler açıklandı. Ülke genelinde bu geceden itibaren 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilirken, açık alanda 4'ten fazla kişinin bir araya gelmesi ve hafta sonu şehirlerarası ulaşım yasaklandı.

        Slovenya'da alınan ek tedbirler kapsamında toplu ulaşım 14 günlüğüne durduruldu.

        Moğolistan'da başkent Ulan Batur'da ortaya çıkan vakalar nedeniyle karantina ilan edildi. Yerel saatle 23.00'te başlayacak karantina boyunca vatandaşlardan zorunlu ihtiyaçlar dışında evlerini terk etmemeleri istenirken, tedbirler kapsamında yalnızca hastanelerin, eczaneler, gıda satan işletmeler ile enerji ve iletişim altyapısını sağlayan kurumların açık kalacağı duyuruldu.

        REKLAM

        Kazakistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Yerlan Kiyasov, son iki haftada ülke genelindeki vaka sayısında yüzde 1,7 artış kaydedildiğini ve kırmızı ile işaret edilen riskli bölge sayısının ikiden dörde çıktığını belirtti.

        Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, vaka sayılarının artması nedeniyle salgın tedbirlerinin sıkılaştırılması kararı aldı.

        Elektrikli araç tasarlayan ve üreten Tesla şirketinin Üst Yöneticisi Elon Musk, aynı gün içinde yaptırdığı 4 Kovid-19 testinden 2'sinin sonuçlarının pozitif, 2'sinin negatif çıktığını belirterek "testler konusunda bir sahtekarlığın döndüğünü" ileri sürdü.

        G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, salgından olumsuz etkilenen yoksul ülkelerin kamu borçlarının koşullarının iyileştirilmesi için ortak bir çerçeve üzerinde ilk kez anlaştı.

        Salgının patlak vermesinden bu yana ilk kez Karayipler'de bir yolcu gemisinde Kovid-19 vakalarına rastlandı.

        İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'da forma giyen Muhammed Salah'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı.

        Ürdün Turizm Bakanı Naif Feyyaz, Kovid-19'a yakalandı.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ