Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 20 bin öğretmen ataması takvimi 2019! MEB öğretmen atama başvuruları ne zaman alınacak?

        Öğretmen ataması ile ilgili müjdeli haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında Ankara Etimesgut ilçesinde konuşma yaptı. Erdoğan 8 Mart'ta yapılan 20 bin öğretmen atamasını hatırlatarak, 2019 yılı içerisinde bir kez daha 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Habertürk ise 20 bin öğretmen atamasının takvimine ulaştı.

        20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

        Habertürk'ün ulaştığı takvimde ön başvurular 26 Mart'ta alınacak. Başvurular 2017-2018 KPSS sonuçlarına göre alınacak olup, tercihlerin alınması ve atama işlemi ile ilgili tarihler daha sonra açıklanacak.

        REKLAM

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü Ankara Etimesgut mitinginde "Milletimizin karşısına daima yeni projelerle çıkıyoruz. Bugün de insanlarımıza yeni bir müjde veriyorum. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın en güzel yetişmesi için eğitim ve öğretime daima öncelik verdik. 2019 bütçesinde aslan payını eğitime aldık. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat'ta yaptık. Önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen atamasını daha gerçekleşeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ