Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 2019 yazında yayınlanacak 23 yabancı dizi
        1

        American Princess

        Nikahınıza saatler kala müstakbel eşinizi başka bir kadınla yakalarsanız, ne yaparsınız? Jamie Denbo'nun yazdığı 1'er saatlik komedi – dram dizisi “American Princess” işte bu fikirden yola çıkıyor. Sadece düğün günü değil bütün hayat planları alt üst olan Amanda, evlilik töreninin yapılacağı mekânı terk ediyor ve kendini Rönesans temalı bir panayırda buluyor...

        2

        Amanda'nın sosyetenin tanınmış simalarından biri olması işleri daha da zorlaştırıyor ve medya olayı bütün dünyaya duyuruyor. Amanda'nın tepkisi, önceki hayatını en azından bir süreliğine geride bırakıp panayırda çalışmaya başlamak oluyor... Lifetime'da yayınlanacak yeni dizinin başrolünde Avustralyalı aktris Georgia Flood oynuyor.

        Yayın tarihi: 2 Haziran

        3

        Fear the Walking Dead

        23 Ağustos 2015'ten itibaren yayınlanmaya başlayan “Fear the Walking Dead”, “The Walking Dead” adlı dizinin içinden doğmuştu. “The Walking Dead”in geçtiği dönemin öncesini anlatan dizi, Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın imzalarını taşıyan resimli romandan televizyona uyarlandı.

        4

        Los Angeles'ta geçen korku gerilim dizisi, kıyamet sonrası bir dünyada ayakta kalmaya çalışan iki ailenin hikâyesini anlatıyor. Beşinci sezonuyla seyircilerin karşısına çıkacak dizinin başrollerinde Kim Dickens, Frank Dillane ve Cliff Curtis oynuyor.

        Yayın tarihi: 2 Haziran

        5

        NOS4A2

        Bu yeni dizinin adı ilk bakışta tuhaf geliyor ama İngilizce olarak “Nosferatu” diye okuduğunuzda kuşkusuz başka bir anlam kazanıyor: “Nosferatu” 1922 yapımı bir klasik... Alman yönetmen F.W Murnau, Bram Stoker'ın “Drakula” romanını telif hakkı ödememek için Nosferatu adıyla serbest bir şekilde sinemaya uyarlamıştı.

        6

        Joe Hill'in bir romanından dizi haline getirilen “NOS4A2”, çocukların ruhuyla beslenen Charlie Manx adlı ölümsüz bir ruhun hikâyesini anlatıyor. Karşısında ise yeteneklerini yeni keşfeden genç bir kadın var... Jami O'Brien imzası taşıyan dizinin başrollerinde Ashleigh Cummings ve “Star Trek”teki Spock rolüyle hatırladığımız Zachary Quinto oynuyor. Korku - gerilim tarzında dizilerden hoşlananlara önerilir.

        Yayın tarihi: 2 Haziran

        7

        The Radkes

        30'ar dakikalık, 6 bölümlük senaryosuz bir aile komedisi... Yeni dizi, sosyal medya fenomeni Melissa Radke ve onun büyük, kalabalık güneyli ailesini konu alıyor. Doğu Texas'da Lufken adlı küçük bir kasabada yaşıyorlar.

        8

        Dizinin ana karakterleri, Melissa, eşi David ve iki çocukları... Remi 12, Rocco 9 yaşında... Dizi onların hayatlarını, evlerine gelip giden insanları anlatacak. Melissa Radke, Lufkin'i niye çok sevdiğini şöyle açıklıyor: “Barbeküsü daha iyi ve bebek bakımı bedava.”

        Yayın tarihi: 4 Haziran

        9

        Black Mirror

        2011'de İngiliz Channel 4 televizyonunda yayınlanmayan başlayan “Black Mirror” son yılların en çok ses getiren dizilerinden biri olmayı başardı. Her bölümde ayrı bir hikâyenin anlatıldığı dizi, yakın gelecekte geçiyor ve içinde bulunduğumuz çağın sorunlarından yola çıkıyor. Charlie Brooker'in imzasını taşıyan dizi, sosyal medyayı, dijital teknolojik gelişmeleri karanlık ve sinik bir tavırla ele alıyor.

        10

        Dizinin merakla beklenen beşinci sezonunun yaklaşık birer saatlik üç yeni bölümü, 5 Haziran'dan itibaren Netflix'te izlenebilir. “Smithereens” adlı ilk bölümün oyuncuları arasında Andrew Scott ve Topher Grace gibi isimler var. “Rachel, Jack and Ashley Too” bölümünün yıldızı Miley Cyrus. “Striking Vipers” adlı üçüncü bölümün başrolünde ise Anthony Mackie var.

        Yayın tarihi: 5 Haziran

        11

        The Handmaid’s Tale

        Kanadalı yazar Margaret Atwood'un 1985 tarihli aynı adlı romanından televizyona uyarlanan dizi, ilk iki sezonu itibarıyla çok olumlu eleştiriler aldı. Karanlık bir gelecekte, totaliter rejimin sürdüğü hayali bir ABD'de geçen dizinin ilk sezonu, 8 Emmy ödülü kazanmıştı.

        12

        Hayranların merakla beklediği üçüncü sezon, 13 bölümden oluşuyor ve ilk yayın gününde ilk üç bölüm birden yayınlanacak. Başrollerinde Elizabeth Moss ve Max Minghella'nın oynadığı, Hulu yapımı “The Handmaid's Tale”, önümüzdeki yazın merakla beklenen dizilerinden biri.

        Yayın tarihi: 5 Haziran

        13

        Tales of the City

        Armistead Maupin'in romanından televizyona uyarlanan Netflix dizisi “Tales of the City” bir mini seri olarak gelecek karşımıza. Yıllar sonra San Francisco'ya dönen Mary Ann (Laura Linney), 20 yıl önce kariyer yapmak için terk ettiği San Francisco'ya döner.

        14

        Mary Ann, eksantrik arkadaşlarının yanı sıra kızı Shawna (Ellen Page) ve eski eşi Brian (Paul Gross) ile bir araya gelir... Önemli rollerinde Laura Linney'nin yanı sıra Ellen Page, Charlie Barnett ve Olympia Dukakis'in de oynadığı yeni Netflix dizisi 1'er saatlik 10 bölümden oluşuyor.

        Yayın tarihi: 7 Haziran

        15

        Big Little Lies

        2017'nin en çok konuşulan ve beğenilen dizilerinden biriydi... David E. Kelley'nin yazdığı, Kanadalı yönetmen Jean Marc Vallee'nin yönettiği dizinin başrollerinde Nicole Kidman, Reese Witherspoon ve Shailene Woodley gibi yıldız isimler vardı.

        16

        Yeni sezonda Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoe Kravitz, James Tupper dizide rol almayı sürdürecekler... Diziye yeni katılan oyuncular arasında ilk dikkat çeken isim hiç kuşkusuz Meryl Streep... Senaryo yine David E. Kelley'ye ait. Yönetmen ise “Uğultulu Tepeler” (2011) ve “American Honey” (2018) gibi filmleriyle dikkat çeken Andrea Arnold.

        Yayın tarihi: 9 Haziran

        17

        Claws

        TNT’nin 30’ar dakikalık bölümlerden oluşan komedi drama dizisi “Claws”ın üçüncü sezonu başlıyor. “Claws”, Florida’daki bir güzellik salonunda çalışan beş manikürcü kadının suç dünyasına adım atmalarını anlatan bir dizi…

        18

        Bir yandan işlerini yaparken bir yandan da kara para aklıyor; kurallarını erkeklerin koyduğu bir dünyada ayakta kalmaya çalışıyorlar. Eliot Laurence imzasını taşıyan seride Niecy Nash, Carrie Preston, Judy Reyes, Karrueche Tran ve Jenn Lyon oynuyor.

        Yayın tarihi: 9 Haziran

        19

        Queen Sugar

        Yapımcılığını Ava DuVernay ile Oprah Winfrey'in yaptığı “Queen Sugar”, Oprah Winfrey Network’te (OWN) 2016 yılının eylül ayında yayınlanmaya başlamıştı. Babalarından kalan 800 dönümlük bir şeker kamışı tarlası için Lousiana’ya gelen üç kardeşin hikâyesini anlatan dizi, bu yıl dördüncü sezonuna giriyor.

        20

        Başrollerde Rutina Wesley, Dawn-Lyen Gardner ve Kofi Siriboe gibi isimler yer alıyor. Natalie Bazsile’nin aynı adlı romanından uyarlanan, kadın yönetmenler tarafından çekilen “Queen Sugar”, ırk ayrımcılığı dahil olmak üzere sosyal konulara odaklanan gerçekçi bir dram dizisi.

        Yayın tarihi: 12 Haziran

        21

        Younger

        Pamela Remond Star’ın 2005’te yayımlanan aynı adlı romanından Darren Star’ın yapımcılığında televizyona uyarlanan “Younger”, kumar tutkusuyla her şeyini kaybeden eşinden boşandıktan sonra kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan 40’lı yaşlarındaki Liza Miller’in hayat hikâyesini anlatıyor.

        22

        Genç yaştaki kızının da sorumluluğunu üstüne alan Liza, yayıncılık dünyasında kendine bir iş bulur. Onun yaşındaki bir kadın için her şeye sıfırdan başlamak kolay değildir. Bu yaz altıncı sezonuna girme başarısını gösteren “Younger”da Liza rolünü Sutton Foster canlandırıyor. Diğer önemli rollerde Hilary Duff, Debi Mazar, Miriam Shor, Nico Tortorella gibi isimler yer alıyor.

        Yayın tarihi: 12 Haziran

        23

        City on a Hill

        1990’lı yılların ilk yarısında Boston, rüşvete dayalı yozlaşma nedeniyle şiddet suçlarının yoğun şekilde yaşandığı bir şehirdi. Daha sonra “Boston Mucizesi” olarak adlandırılan bir sürecin sonunda şehir daha düzgün bir yer haline geldi....

        24

        Ben Affleck ve Chuck McLean’in ortak fikriyle hayata geçirilen “City on a Hill”, hayali karakterler üzerinden bu mucizeyi anlatıyor… Dizinin öyküsü, Boston’a yeni gelen bir bölge savcısının, statükoyu korumak isteyen, yozlaşmış bir FBI mensubuyla birlikte suç çetelerinin üstüne gitmesiyle start alıyor… Dizinin başrollerinde Aldis Hodge ve Kevin Bacon oynuyor.

        Yayın tarihi: 16 Haziran

        25

        Instinct

        Eski CIA mensubu Dr. Dylan Reinhart, suç dünyasından uzakta kendine normal bir hayat kurmuş, başarılı bir hoca ve yazardır. Ancak New York Polis Teşkilatı’nda çalışan detektif Elizabeth Needham’ın yardım talebi üzerine, serbest dolaşan bir seri katili yakalamak için yeniden “sahalara” döner…

        26

        James Patterson’un “Murder Games” adlı kitabından uyarlanan “Instinct”in ilk sezonu 2018 yılının mayıs ayında yayınlanmıştı. Reinhart’ı Alan Cumming, Needham’ı ise Bojana Novakovich’in canlandırdığı CBS dizisinin yeni sezonu polisiye severler tarafından merakla bekleniyor.

        Yayın tarihi: 16 Haziran

        27

        Grand Hotel

        Ramon Campos ve Gema R. Neira’nın imzasını taşıyan İspanyol “telenovela”sı “Gran Hotel”in Amerikan uyarlaması… Dizi, her çeşit insana ev sahipliği yapan Miami Plajı’ndaki son aile işletmesi olan, zengin ve klas müşterilere sahip Grand Hotel’de geçiyor. Ama Grand Hotel’de işler dışarıdan göründüğü gibi gitmiyor…

        28

        İşletmenin karizmatik sahibi Santiago Mendoza, ikinci eşi Gigi ve yetişkin çocukları dışında, otel çalışanları da dizinin sürekli karakterleri arasında yer alıyor. Dizide önemli rolleri Demian Bichir, Roselyn Sanchez, Denyse Tontz ve Bryan Craig oynuyor.

        Yayın tarihi: 17 Haziran

        29

        Good Trouble

        “The Fosters” dizisinin içinden doğmuş bir başka dizi... Yani, Amerikalıların deyimiyle bir “spin-off”...’ İki kız kardeş Callie Adams Foster ve Mariana Adams Foster, Los Angeles’a gider ve iki genç yetişkin olarak yeni bir hayata başlarlar…

        30

        Callie hukuk fakültesini bitirmiştir. Mariana ise MIT’den yeni mezun bir mühendistir. Dizinin ilk sezonunun son bölümü geçtiğimiz 2 Nisan’da yayınlandı. Dram türündeki dizinin ikinci sezonu da fazla gecikmeden başlıyor. Başrollerde Maia Mitchell ve Cierra Ramirez var.

        Yayın tarihi: 18 Haziran

        31

        Yellowstone

        Taylor Sheridan ve John Linson’ın yazdığı “Yellowstone”, ABD’nin en büyük çiftliklerinden birinin sahibi olan Dutton ailesinin hikâyesini anlatıyor. Dutton’ların çiftliği, Amerikan Yerlileri’ne ayrılan bölge ve Yellowstone Ulusal Parkı’yla komşudur…

        32

        Dutton’lar arazinin tartışmalı sınırları nedeniyle rüşvetçi politikacılar, çıkar odakları ve ülkenin güçlü şirketleriyle çeşitli sorunlar yaşarlar. Modern bir western görünümündeki “Yellowstone” politik alt metinleriyle öne çıkan bir dram… Ailenin lideri John Dutton rolünde Kevin Costner’ı seyrettiğimiz dizinin ilk sezonu geçen yaz yayınlanmış ve olumlu eleştiriler almıştı.

        Yayın tarihi: 19 Haziran

        33

        Riviera

        İrlandalı yönetmen Neil Jordan’ın John Banville ile birlikte yazdığı dizi, Fransız Rivyerası’nda geçiyor. Amerikalı sanat küratörü Georgina Clios’un hayatı, zengin eşi Constantine Clios’un bir yat kazasında ölmesinin ardından alt üst olur. Georgina, yalanlarla dolu, ikiyüzlü bir suç dünyasının ortasında bulur kendini.

        34

        Kocasının ölümünün ardında da bazı sırlar vardır. İlk sezonu 2017 yazında yayınlanan “Riviera” geniş bir seyirci kitlesine ulaşmış ve 20 milyon kez indirilmişti. Dizinin başrollerinde Julia Stiles, Lena Olin, Adrian Lester gibi oyuncular yer alıyor.

        Yayın tarihi: 20 Haziran

        35

        Stranger Things

        “Şu çocuklar iki sezondur yeterince sorun yaşadılar, daha ne yaşayacaklar?” demeyin! Derin devletle ayrı, kötü güçlerle ayrı uğraştılar ve nihayetinde mutlu sona ulaştılar…. Fakat mutlu günler geride kalmak üzere. Canavarlar her an her yerden çıkıp gelebilirler.

        36

        Çocukların yapmaları gereken yine birçok şey var… İlk sezonu 2016’da, ikinci sezonu 2017 yazında yayınlanan “Stranger Things”in merakla beklenen yeni sezonu nihayet geliyor. Hikâyeyle ilgili ipucu yok… Dileyenler, 8 bölümü birden aynı gün seyredebilir. Bilimkurgu ve korku gerilim tarzındaki diziyi yazan ve yöneten Duffy Kardeşlerin “Stranger Things”in dördüncü ya da beşinci sezondan sonra biteceğini, daha fazla uzamayacağını açıkladıklarını belirtelim.

        Yayın tarihi: 4 Temmuz

        37

        Harlots

        İngiliz-ABD ortak yapımı “Harlots”, Hallie Rubenhold’un “The Covent Garden Ladies” adlı kitabından esinlenerek televizyona uyarlanmış bir dizi… 18. Yüzyıl İngiltere’sinde genelev işleten ve kızlarını nasıl daha iyi yetiştireceğini düşünen Margaret Wells’in hikâyesini anlatan “Harlots”un ilk sezonu 2017’de yayınlanmıştı.

        38

        2018’de yayınlanan ikinci sezonun ardından şimdi sıra üçüncü sezonda… Alison Newman ve Moira Buffini’nin ortak imzasını taşıyan bu dönem dizisinin başrollerinde Samantha Morton, Lesley Manville ve Liv Tyler gibi isimler oynuyor.

        Yayın tarihi: 10 Temmuz

        39

        La Casa De Papel

        Bir soygun öyküsü anlatan “La Casa De Papel” İspanyol televizyonu Antena 3’te 2017’nin mayıs ayında yayınlanmaya başladı. Başlangıçta tek sezonluk bir diziydi… Netflix, İspanya’da yayınlanan dizinin haklarını satın aldı ve bölümleri kısaltıp, sezon sayısını ikiye çıkararak tüm dünyaya dağıttı.

        40

        2018’in ilk çeyreğindeki raporlara göre “La Casa De Papel”, Netflix’in İngilizce dışındaki dillerde yayınlanan dizilerin arasında ilk sıradaydı… Üçüncü sezon, merakla bekleniyor. Hayranların bir kısmı, aynı tadı bulamayacaklarını düşünse de sonuçta markalaşmış bir dizi...

        Yayın tarihi: 19 Temmuz

        41

        Orange Is the New Black

        Piper Kerman’ın düşük güvenlikli bir federal hapishanede yaşadıklarını kaleme aldığı “My Year in a Women’s Prison” adlı kitabından Jenji Kohan’ın televizyona uyarladığı “Orange Is The New Black”in ilk sezonu 2013’te yayınlandı.

        42

        Kadınların kaldığı cezaevlerindeki gündelik yaşamdan gerçekçi kesitler getiren “Orange Is The New Black”, Netflix’in yapımcılığını yaptığı orijinal diziler arasında en çok seyredilen dizi olma özelliğini taşıyor. Emmy ödüllü dizinin yedinci sezonu 13 bölümden oluşuyor.

        Yayın tarihi: 26 Temmuz

        43

        BH90210

        ABD televizyon tarihinin en “bereketli” dizilerinden biri olan, değişen karakterleriyle nerdeyse hiç bitmeyen, içinden “Melrose Place” gibi başka diziler doğuran “Beverly Hills, 90210”, 1990 yılında ekranlarla tanışmış ve 10 yıl boyunca yayınlanmaya devam etmişti.

        44

        2008’de başlayan “90210” ise 5 yıl sürdü… Şimdi “BH90210” başlığı ve elbette yeni karakterlerle bir kez daha başlıyor. Ne diyelim, ömrü uzun olsun! Başrollerde Gabrielle Carteris, Shannen Doherty ve Jennie Garth gibi isimler var…

        Yayın tarihi: 9 Ağustos

        45

        The Dark Crystal: Age of Resistance

        Jim Henson’ın 1982 tarihli “The Dark Crystal” filmindeki olayların öncesini anlatan fantazi türündeki dizi, aile seyircisine seslenen bir bilgisayar animasyonu. Yönetmen Louis Leterrier… Seslendirme ve oyuncu kadrosunda Taron Egerton, Helena Bonham Carter, Anya Taylor-Joy, Toby Jones, Mark Hamill ve Alicia Vikander gibi birçok ünlü isim var.

        46

        Netflix’in fragmanlarını erkenden paylaştığı dizi, Thra dünyasına geri dönen üç Gelflings’in öyküsünü anlatıyor. Skeksis’in gücünün ardında yatan korkunç gerçeği keşfediyor ve dünyalarını kurtarmak için isyan ateşini yayarak harekete geçiyorlar.

        Yayın tarihi: 30 Ağustos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ